Brigmanis: ja aizskars pensijas, ir jāvēlē jauns parlaments

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja valdība, meklējot papildu budžeta konsolidācijas iespējas, samazinās pensijas, 10.Saeimai ir jāatkāpjas un jāvēlē jauns parlaments, aģentūrai BNS norādīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

ZZS joprojām kategoriski iestājas pret jebkādu līdzekļu samazināšanu sociālajā budžetā un tā vietā rosina papildu budžeta konsolidācijai nepieciešamo summu meklēt ēnu ekonomikā. «Ir tikai vienas zāles - palielināt ieņēmumus valstī,» viņš sacīja.

Citādi parlamentam jāatkāpjas un jāvēlē jauns, jo pašreizējais sasaukums nācis ar solījumu neaizskart pensijas. «Tas attiecas pirmām kārtām uz «Vienotību», sākot ar [deputāti Ilzi] Viņķeli un beidzot ar [finanšu ministru Andri] Vilku,» uzsvēra Brigmanis.

Valdībai esot jāprot pierādīt starptautiskajiem aizdevējiem, ka ir iespējams iekasēt vairāk līdzekļu no ēnu ekonomikas apkarošanas, nevis nogriezt līdzekļus ZZS pārvaldībā esošajās sociāli jūtīgākajās jomās.

Jau vēstīts, ka koalīcija šonedēļ vienojusies par papildu konsolidācijas pasākumiem 27 miljonu latu apmērā, taču aizdevēji pieprasa budžetu konsolidēt par 50 miljoniem latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu