Vilks: grozījumi budžetā jāpieņem līdz Lieldienām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Grozījumi šā gada budžetā ar papildu konsolidācijas pasākumiem jāpieņem līdz Lieldienām, intervijā laikrakstam «Biznes&Baltija» norāda finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Kā skaidro finanšu ministrs, tas ļaus nepieciešamos budžeta taupības pasākumus ieviest no 1.jūlija.

«Šo termiņu ievērošanu no mums gaida gan starptautiskie aizdevēji, gan starptautiskās reitingu aģentūras. Tad pozitīvos signālus mēs redzēsim jau maijā - gan valsts reitinga pieaugumu, gan lielāku aktivitāti biznesā,» akcentē Vilks.

Kā atzīst finanšu ministrs, viņa paziņojums par iespējamo demisiju, ja netiks veikta budžeta konsolidācija, ir devis gaidītos rezultātus un sarunas koalīcijā ir kļuvušas auglīgākas. «Pirms tam man nebija skaidrs, vai koalīcijā vispār ir vēlme sadarboties. Likās, ka tas [budžeta konsolidācija] interesē tikai mani un [premjeru Valdi] Dombrovski. Valdība - tā ir vienota komanda, te ir kā sportā - nevar būt, ka 1-2 spēlētājiem ir uzdevums, kas citus neskar. Es taču neesmu vainīgs, ka sfēras, kuras visvairāk nepieciešams reformēt, ir koalīcijas partneru [Zaļo un zemnieku savienības] pārziņā,» akcentē Vilks.

Viņš uzsver, ka 50 miljonu latu konsolidācija ir grūts uzdevums, tomēr jāsaprot, ka Latvijai ir ļoti svarīga sekmīga sadarbība ar starptautiskajiem kreditoriem, jo tas ļauj piesaistīt aizdevumus ar zemiem kredīta procentiem. Turklāt viss, kas tiek darīts patlaban, atvieglos situāciju 2012.gadā.

«Diskusijas un strīdi koalīcijas iekšienē - tas ir normāli. Galvenais, ka mēs kopā meklējam risinājumus,» akcentē Vilks.

LETA jau ziņoja, ka valdību veidojošās koalīcijas atbalstītie papildus 39,5 miljonu latu konsolidācijas pasākumi pamatā tiek plānoti uz ieņēmumu un nodokļu palielināšanas rēķina, liecina Finanšu ministrijas apkopotā informācija.

Kopumā koalīcijai jāpanāk vienošanās par 50 miljoniem latu konsolidācijas pasākumiem šāgada budžetā, kā to prasa starptautiskie aizdevēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu