«Lattelecom» tautas skaitītājiem nodrošinās bezmaksas piekļuvi WiFi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Lai tautas skaitītāji varētu online režīmā ievadīt informāciju datu bāzēs, Lattelecom nodrošinās visiem tautas skaitītājiem bezmaksas piekļuvi saviem publiskajiem WiFi punktiem visā valstī, informē uzņēmums.

«Šī Tautas skaitīšana ir ļoti nozīmīga mūsu valstij, jo tā ir pirmā tautas skaitīšana Latvijā, kurā anketas varēs aizpildīt arī tiešsaistē, kā arī pirmā, kas tiks veikta, izmantojot datorus. Tādēļ «Lattelecom» kā sociāli atbildīgs uzņēmums nodrošinās 1960 tautas skatītājiem iespēju bez maksas piekļūt mūsu publiskajiem WiFi punktiem un bezvadu internetam Latvijas bibliotēkās, lai izmantojot stabilu un ātru internetu, varētu operatīvi papildināt datu bāzi,» - tā  «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

«2011.gada tautas skaitīšana tiešsaistē būs pirmais šāda mēroga pasākums ceļā uz e pārvaldi, un citas valsts iestādes varēs mācīties no mūsu pieredzes. Turklāt portatīvie datori, ko savā darbā izmantos tautas skaitītāji, ļaus operatīvāk iegūt informāciju par tautas skaitīšanas gaitu un vieglāk organizēt datu apkopošanu un kontroli,» papildina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītāja Aija Žīgure papildina.

www.tautasskaitisana.lv

Šobrīd «Lattelecom» ir ap 200 publisko WiFi piekļuves punktu visā Latvijā («Statoil» degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, viesnīcās un citur) un to skaits tiek papildināts. Turklāt pilnīgi bez maksas «Lattelecom» nodrošināts WiFi internets pieejams 874 bibliotēkās visā Latvijā.

Vietās, kur atrodas «Lattelecom» ātrgaitas optiskais tīkls, publiskās WiFi bāzes stacijas ir pieslēgtas tam un var attīstīt lielāku interneta ātrumu, tādējādi padarot interneta lietošanu ievērojami ērtāku.

«Lattelecom» aicina arī visus savus klientus izmantot šo unikālo iespēju piedalīties tautas skaitīšanā online režīmā.

«Šis būtu īstais brīdis, lai saviem vecākiem, vecvecākiem vai radiem parādītu, ka lietot datoru un internetu nav nemaz tik sarežģīti un tiešsaistē piedalīties tautas skaitīšanā ir lietderīgi, jo tas ietaupa laiku, naudu un mūsu valsts resursus,» norāda Gulbis.

www.tautasskaitisana.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu