Nodibināts Mārtiņa Freimaņa fonds

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

3. martā Uzņēmumu reģistrā reģistrēts Mārtiņa Freimaņa fonds - organizācija, kas uzturēs dzīvu pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa piemiņu. Fonda dibinātāji – Mārtiņa draugi un domubiedri – turpinās viņa iesākto: atbalstīs jaunos mūziķus, bez vecāku aizgādnības palikušos bērnus un jauniešus, palīdzēs atrast mājas noklīdušiem suņu un kaķu bērniem, kā arī rūpēsies par Mārtiņa piemiņas vietas izveidi.

Fonda dibinātāji ir  Mārtiņa māsa Ilze Freimane, SIA «Mikrofona ieraksti» valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve, mūziķi Lauris Reiniks un Kārlis Būmeisters, kas plašāk pazīstams kā Kaža, mūzikas izdevējs un dziesmu tekstu autors Guntars Račs un režisore Maija Kalniņa, kā arī grupas «Tumsa» dalībieks Jānis Daugalis. Fonda valdē ievēlēti Kārlis Būmeisters, Guntars Račs un Elita Mīlgrāve.

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, fonds organizēs pasākumus, kas popularizēs labdarbības un mecenātisma kustību Latvijā, kā arī piesaistīs līdzekļus no uzņēmumiem un privātpersonām. Īpaša uzmanība tiks pievērsta Mārtiņa Freimaņa piemiņas uzturēšanai – plānots izveidot mūziķa piemiņas vietu, izdot viņa nepublicēto dzejoļu grāmatu, kā arī organizēt atceres pasākumus. Sīkāks fonda mērķu izklāsts, informācija par iespējām ziedot un saņemt palīdzību tuvākajā laikā tiks publicēta Mārtiņa Freimaņa fonda mājas lapā «mff.lv».

Fonda valdes locekle Elita Mīlgrāve: «Mārtiņa aiziešana bija pēkšņa un negaidīta. Joprojām grūti tai noticēt. Viņa aiziešana man uzlika par pienākumu izdarīt to, ko nepaspējām viņa dzīves laikā. Diemžēl tikai tagad, pavelkot svītru Mārtiņa dzīvei, nāk gaismā lietas un viņa darbi, kam neveltīju pietiekami daudz uzmanības. Domaju, ka viņa absolūti pozitīvā attieksme pret dzīvi un cilvēkiem, ir pelnījusi turpinājumu un  attīstību. Ja ar savu darbošanos MFF, es spēšu paveikt kaut nedaudz laba, atgādināt par Mārtiņu un vairot viņa sēto cilvēkmīlestību, mērķis būs piepildīts.»

info@mff.lv

Piemiņas koncertā uzstāsies un Mārtiņa skaistākās dziesmas izpildīs «Tumsa», Lauris Reiniks, «Putnu Balle», Olga Rajecka , Aija Andrejeva, «Labvēlīgais Tips», Čilli, «PER» un «Blitze», Yana Kay, koris «Mūza», «Astro’n’out», Ance Krauze, Valters un Kaža, Marija Bērziņa, kā arī Artūrs Skrastiņš, kurš lasīs Mārtiņa dzeju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu