«Grammy» mūzikas balvu skaits samazināts par 30 kategorijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Par vairāk nekā 30 kategorijām samazināts prestižo «Grammy» mūzikas balvu kopējais skaits, vēsta «Yahoo News».

No kategoriju skaita netiks izsvītrots neviens mūzikas žanrs, taču šīs izmaiņas padarīs balvu saņemšanu sarežģītāku un radīs lielāku konkurenci mūziķu vidū.

Jau 53 gadus «Grammy» balvas par izcilu sniegumu mūzikas industrijā ik gadu pasniedz Skaņu ierakstu akadēmija (NARAS).

Līdz šim akadēmija ir pielāgojusi savus noteikumus pārmaiņām mūzikas industrijā, taču šīs izmaiņas skar visu balvu piešķiršanas struktūru un to ieviešana varētu prasīt vairāk nekā gadu.

Lielākās izmaiņas skars kategoriju skaitu, kurš tiks samazināts no 109 kategorijām uz 78. Balvas vairs netiks pasniegtas tādās kategorijās kā, piemēram, «Labākais indiāņu mūzikas albums», «Labākais havajiešu mūzikas albums», «Labākais dueta vai grupas repa priekšnesums», balvas netiks pasniegtas arī vairākās popmūzikas, rokmūzikas un kantrimūzikas instrumentālajās kategorijās.

Popmūzikas, R&B un kantrimūzikas kategorijās mūziķi vairs netiks nodalīti pēc dzimuma - gan vīrieši, gan sievietes sacentīsies vienās kategorijās.

«Lielisks dziedātājs ir lielisks dziedātājs un kādu, kam ir talants balss ziņā un kas atrodas virsotnē ar spēju sevi pasniegt un spēju sniegt emocijas, nav nepieciešams definēt pēc dzimuma,» sacīja NARAS prezidents Nīls Portnovs.

Izmaiņas skars arī nepieciešamo pieteikumu skaitu kādai no kategorijām. Turpmāk katrai kategorijai būs nepieciešami vismaz 40 pieteikumi iepriekš noteikto 25 vietā un kategorijās, kurām tiks pieteikti no 25 līdz 39 pretendentiem, četru vai piecu nominantu vietā tiks izvirzīti tikai trīs.

Ja kategorijai tiks pieteikti mazāk nekā 25 mūziķi, tā uz attiecīgo gadu tiks atcelta, un gadījumā, ja šāda situācija radīsies trīs gadus pēc kārtas, tā tiks atcelta pavisam un visi pieteikumi tiks novirzīti uz kādu citu tā paša mūzikas žanra kategoriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu