Politologs skaidro, vai vērienīgā kratīšana ir Strīķes akcija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Neticu, ka šāda vēriena akcija var notikt ar vienas pašas Jutas Strīķes ziņu, ka viņai ir tik milzīga ietekme. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav nekāda banda, kur ir viens vadonis un kur visi dara, ko viņš pasaka, intervijā laikrakstam «Diena» pauda politologs Filips Rajevskis.

Viņš uzsvēra: «KNAB ir tiesībsargājošā iestāde, kurā ir zināma kārtība. Neaizmirsīsim, ka akcijām ir tiesneša sankcija. Ņemot vērā ģenerālprokurora reakciju, kurš tomēr aizstāvēja KNAB, arī prokuratūra bija labi informēta.»

Politologs uzsvēra, ka nebrīnītos, ja pārraugāmās institūcijas vadītājs - premjers, iepriekš zināja par gaidāmo KNAB akciju. «Arī tāpēc, ka runa ir par tik vērienīgu akciju, kas ļoti ietekmē politisko vidi,» norāda Rajevskis.

Viņš skaidroja: «Galu galā tajā pašā rītā, kad vēl nebija sākušās kratīšanas, pat avīzē rakstīja, ka notiks kratīšanas. Tas liecina par to, ka par šo akciju zināja ļoti plašs personu loks un bija informācijas noplūde.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu