Pieaug «nāvējošo gurķu» upuru skaits; situācija var pasliktināties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Vācijā pieaug to cilvēku skaits, kuri miruši, inficējoties ar E.coli zarnu nūjiņas infekciju. Aģentūra «Interfax» vēstī, ka miruši jau 14 cilvēki.

Speciālisti uzskata, ka tuvākajās dienās situācija var pasliktināties, jo infekcijas avots joprojām nav likvidēts. «Mēs ceram, ka saslimušo skaits saruks, tomēr joprojām bažījamies, ka situācija var pasliktināties,» sacīja kādas klīniskās universitātes pārstāvis Olivers Grifs.

Inficēto cilvēku skaits Vācijā sasniedzis jau 1200. Lielākais inficēto skaits fiksēts Vācijas ziemeļu daļā. Tāpat 36 inficēšanās gadījumi fiksēti Zviedrijā. Ir fiksēti gadījumi arī Nīderlandē, Lielbritānijā, Dānijā un Šveicē. Visi inficētie neilgi pirms tam apmeklējuši Vāciju.

Iepriekš ziņots, ka par infekcijas izplatītāju uzskata no Spānijas ievestos gurķus, tomēr Spānijas varas pārstāvji noliedz šos apgalvojumus. «Mēs uzskatām, ka Spānija nav problēmas avots,» sacījusi Spānijas zemkopības ministre.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu