Lembergs: balsojumu par Bērziņu neizšķīra «Saskaņas centrs»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeima, CC Licence

Andra Bērziņa (ZZS) ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā izšķīra apvienība «Vienotība» (V), nevis «Saskaņas centrs» (SC), - preses konferencē šodien sacīja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij»).

«No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), cik es zinu, diezgan daudzi balsoja par [Valdi] Zatleru, līdz ar to ir pilnīgi skaidrs, ka vismaz 10 «Vienotības» deputāti balsoja par Bērziņu. Tādi bija arī signāli no «Vienotības», kurus mēs saņēmām vēl tajā nedēļā no 16. līdz 20.[maijam], ka, ja būs iesniegts Bērziņš un viņiem nāksies izvēlēties starp Bērziņu un Zatleru, viņi atbalstīs Bērziņu, jo viņš ir dzīvei tuvāks, kompetentāks, profesionālāks, atbildīgāks,» informēja Lembergs.

Ventspils mērs dzirdējis, ka vairāki «Vienotības» pārstāvji esot arī ļoti kritiski izteikušies par Zatlera runu Latvijas Universitātē.

Savukārt, komentējot politoloģes Ivetas Kažokas vakardienas izteikumus, ka pirmās prezidenta vēlēšanu kārtas rezultāti parāda, ka SC ar Lembergu ir kāds politisks darījums, kura nosacījumi nav zināmi, bet kura rezultāts ir Bērziņa apstiprināšana Valsts prezidenta amatā, Ventspils mērs norādīja, ka «Kažoka ir no [miljardiera Džordža] Sorosa struktūrām Latvijā, tāpat kā Lolita Čigāne».

Lembergs piebilda, ka Čigāne savulaik esot pieķerta kontrabandā. «Protams, šāda publika, kura nodarbojas ar kontrabandu, spriež pēc savas samaitātības pakāpes. Tā kā visu šo politisko jezgu finansē Sorosa struktūras Latvijā, tad viņi domā, ka visu var nopirkt par naudu un viss notiek tikai par naudu. Es domāju, ka Zatlers izdarīja visu, lai viņš netiktu pārvēlēts,» sacīja Lembergs.

Uz jautājumu, vai viņš ir ticies ar SC un vienojies par atbalstu Bērziņam, Lembergs atbildēja ar pretjautājumu: «Par ko es varēju vienoties? Man [šajā jautājumā] nav nekādas kompetences.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu