Rēvalds: Zatleru vajadzēja pārvēlēt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš ceturtdien otrajā Saeimas balsojumā netika pārvēlēts amatā, bija pelnījis iespēju turpināt darbu, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja SIA «Veselības centrs 4» valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.

Viņš norāda, ka Zatleru pazīst gan kā kolēģi, gan sadarbības partneri, kurš vienmēr bijis profesionāls un spējis tikt galā arī ar smagiem uzdevumiem.

«Nebūšu oriģināls. Tāpat kā lielākā tautas daļa, esmu apbēdināts par vēlēšanu iznākumu. Spriežot pēc pēdējiem notikumiem un vispārējās informācijas, Zatleram vajadzēja palikt,» uzskata Rēvalds.

Vienlaikus viņš atzīst, ka nepazīst prezidenta vēlēšanās pārsvaru guvušo Andri Bērziņu (ZZS), tāpēc nevar spriest par viņa piemērotību augstajam amatam.

«Bērziņam būs jāpierāda vārdos paustā neatkarība no oligarhiem, kas pagaidām viennozīmīgi nav pārliecinoša. Valstī valda dubultā morāle un politiskie krusttēvi, kas vistiešākajā mērā traucē Latvijas biznesa videi,» sašutumu pauda Rēvalds.

Jau ziņots, ka otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima 2.jūnijā par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, no Zaļo un zemnieku savienības saraksta ievēlēto Saeimas deputātu Andri Bērziņu.

Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, bet pret - 44. Par otru augstā amata kandidātu - pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret - 56 deputāti.

Kopā vēlēšanās piedalījās 99 parlamentārieši, derīgu vēlēšanu zīmi nodeva 97 deputāti.

Saskaņā ar likumu prezidents uzskatāms par ievēlētu ar ne mazāk kā 51 balss vairākumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu