Vācijā noskaidrots bīstamās infekcijas iespējamais avots

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no Eiropas Komisijas Ātrās brīdināšana sistēmas saņēmis informāciju par atrastu infekcijas avotu – diedzētām sēklām: lēcas, lucerna, Adzuki pupiņas, grieķu trigonella («grieķu āboliņš», ko pievieno karijam), kas izraisījis bīstamās enterohemorāģiskās E. coli (EHEC) infekcijas uzliesmojumu Vācijā.

Pēc PVD rīcībā esošās informācijas, uzņēmums ārpus Vācijas produktus neizplata un Latvijas patērētājiem nevajadzētu satraukties, ka diedzētās sēklas ir nonākušas Latvijas tirgū.

Diedzēto sēklu maisījums, kurš ražots Vācijā, piegādāts ēdināšanas uzņēmumu tīklam, kuru apmeklējuši saslimušie cilvēki. Uzņēmums ir bioloģiskā audzētava, kur konstatēti divi saslimšanas gadījumi uzņēmumā strādājošajiem.

Vācijas atbildīgās institūcijas 3. un 4.jūnijā sēklu ražošanas uzņēmumā noņēmušas 39 ūdens un produktu paraugus, kuru testēšanas rezultāti būs zināmi šodien, 6.jūnija pēcpusdienā.

Vācijas pārtikas uzraudzības amatpersonas iesaka savas valsts patērētājiem pašlaik atturēties no diedzētu sēklu lietošanas uzturā. Diedzēto sēklu ražotājs minētos produktus ir atsaucis arī no izplatīšanas tirdzniecībā.

No EHEC izraisītas saslimšanas Eiropā miruši jau 22 cilvēki, bet aptuveni 2000 saslimuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu