Tūkstošiem fanu Londonā pulcējas uz Harija Potera pēdējās filmas pirmizrādi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Tūkstošiem Harija Potera fanu sapulcējušies Londonas centrā, lai ieņemtu pēc iespējas labākas vietas, kur noskatīties, kā uz franšīzes pēdējā filmas «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2» («Harijs Poters un Nāves dāvesti. Otrā daļa») pirmizrādi ierodas filmas zvaigznes.

Jaunā burvja cienītāji no visas pasaules nakšņojuši Trafalgāra laukumā vairāk kā sešas diennaktis, lai nepalaistu garām Daniela Redklifa, Emmas Vatsones un Rūperta Grinta ierašanos. Gaidot neaizmirstamo notikumu, vairāki fani ieradās, tērpušies īpašos burvju apmetņos, daži bruņojušies ar burvju nūjiņām, bet citi pārģērbušies par saviem iecienītākajiem personāžiem.

Neskatoties uz apkārt valdošo sajūsmu, daudzi Harija Potera cienītāji pauda skumjas par leģendārās sāgas noslēgumu. «Tas man ir ļoti svarīgi. Tās ir manas bērnības beigas. Es tam nespēju noticēt,» sacīja kāda 20 gadus veca Harija Potera cienītāja.

Britu rakstnieces Dž.K.Roulingas «Harija Potera» romānu sērija ir pārdota vairāk nekā 400 miljonos eksemplāru visā pasaulē. Līdz šim uz kinoteātru ekrāniem nonākušas septiņas franšīzes filmas, kuru kases ieņēmumi sasniedza 6,4 miljardus ASV dolāru (aptuveni trīs miljardus latu). Pēdējais Roulingas romāns par Hariju Poteru iznāca 2007.gadā, un tas tika ekranizēts divās daļās. Pirmā daļa «Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1» («Harijs Poters un Nāves dāvesti. Pirmā daļa») uz kinoteātru ekrāniem nonāca pagājušā gada novembrī, kļūstot par ienesīgāko franšīzes kinolenti ārpus Ziemeļamerikas. Otrā daļa ASV un Lielbritānijas kinoteātros nonāks 15.jūlijā, un tā būs pirmā no poteriādes filmām, kas tiks demonstrēta arī 3D versijā.

Salīdzinot ar pirmo daļu, franšīzes pēdējā filma sola spraigu darbību un Potera pēdējo cīņu ar viņa nāvīgāko ienaidnieku lordu Voldemortu.

Slavu un bagātību Harijs Poters atnesis arī savai radītājai Roulingai, kuras pirmā grāmata par pusaugu burvi tika publicēta 1997.gadā. Kopš tā laika viņas grāmatas tulkotas 69 valodās. Lai gan Roulinga ir pielikusi punktu Harija Potera dēkām, viņas iztēle vēl nav izsmelta. Jau ziņots, ka britu rakstniece izveidojusi jaunu noslēpumainu interneta vietni «Pottermore» un šogad piekrita izdot savas grāmatas arī elektroniskā formā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu