Jaunais «Al Qaeda» līderis izplatījis videoierakstu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Jaunais starptautiskā teroristu grupējuma «Al Qaeda» līderis Aimans az Zavahiri otrdien publiskojis videoierakstu, aicinot alžīriešus gāzt prezidenta Abdelaziza Buteflika režīmu un slavējot Lībijas jaunās varas spēkus par Tripoles pārņemšanu.

60 gadus vecais ēģiptietis az Zavahiri, par kura galvu Vašingtona jau labu laiku izsludinājusi 25 miljonu dolāru lielu atlīdzību, vēl nesen bija «Al Qaeda» izveidotāja Osamas bin Ladena labā roka. ASV desantnieku vienība 2.maijā Pakistānā bin Ladenu nogalināja.

Par to, ka az Zavahiri kļuvis par jauno teroristu tīkla līderi, kļuva zināms 16.jūnijā.

Otrdien izplatītajā 13 minūšu garajā videoierakstā az Zavahiri mudina lībiešus ieviest valstī šariata likumus,

«Pirmais, ko NATO jums prasīs, būs atteikties no islāma,» videoierakstā norāda az Zavahiri. «Veidojot savu jauno valsti, piesargieties no Rietumu un to rokaspuišu sazvērestībām. Neļaujoties viņiem jūs piekrāpt un nolaupīt jūsu upurus un ciešanas.«

«Un, ja jau es apsveicu mūsu ļaudis Lībijā ar uzvaru pār tirānu, es aicinu mūsu ļaudis Alžīrijā sekot viņu piemēram,» mudina az Zavahiri. «Jūsu brāļi Tunisijā un pēcāk arī Lībijā iemetuši divus tirānus vēstures atkritumos, kāpēc gan jūs nevarat sacelties pret savu tirānu?"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu