NDK vēl nevar vērtēt Jaundžeikara lietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) deputātiem vēl nav izsniegtas pielaides valsts noslēpumam, tāpēc komisija nevar sākt darbu, tostarp spriest par bijušā iekšlietu ministra un NDK vadītāja Dzintara Jaundžeikara (LPP/LC) aizturēšanu, aģentūrai LETA pastāstīja NDK priekšsēdētājs Valdis Zatlers.

Zatlers norādīja, ka pielaides valsts noslēpumam Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pagaidām nav piešķīris nevienam komisijas deputātam, tostarp arī viņam pašam. Tāpēc komisija nevar iepazīties ar informāciju, kas nepieciešama darbam.

NDK vadītājs ir Zatlers, par komisijas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Dzintars Zaķis (V), par sekretāru - Jānis Urbanovičs (SC). Komisijā ievēlēts arī Raimonds Vējonis (ZZS) un Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), kurš gan tagad kļuvis par tieslietu ministru, un viņa vietā plānots ievēlēt Kārli Krēsliņu (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, 10.Saeimā NDK darbu apgrūtināja tas, ka ilgstoši netika piešķirtas pielaides valsts noslēpumam vairākiem deputātiem.

LETA jau ziņoja, ka vakar Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja Jaundžeikaru, tomēr pats birojs informāciju plaši nekomentē.

Kā aģentūrai LETA sacīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, ņemot vērā publiskoto informāciju, KNAB apstiprina kādas bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu «tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un kas atzīts par slepenu». Līdz ar to plašāku informāciju par iespējamo noziedzīgo nodarījumu un izmeklēšanas virzību KNAB nav tiesīgs izpaust, piebilda KNAB preses pārstāvis.

Savukārt Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma», atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, vakar vēstīja, ka Jaundžeikars, iespējams, aizturēts tāpēc, ka vācis slepenu informāciju partijas biedram Aināram Šleseram, ko viņam savukārt nodevis toreizējais KNAB vadītājs Normunds Vilnītis.

Jaundžeikars, iespējams, slepeno informāciju vācis pirms 10.Saeimas vēlēšanām, kad KNAB plānojis aizturēt Šleseru. Jaundžeikars to esot uzzinājis no Vilnīša, ar kuru esot labi paziņas. Šlesers pēc kādu laiku uzturējies ārpus Latvijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu