Rungainis par nākamā gada budžetu: neapmierināti būsim visi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Runājot par valdības darbu pie 2012.gada budžeta izstrādes, investīciju baņķieris Ģirts Rungainis norāda: «Ļausim viņiem pieņemt lēmumu. Skaidrs, ka visi ar lēmumu būsim neapmierināti.»

Kā intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Rungainis, kaut kas paliks dārgāk, kaut kāds pakalpojums netiks sniegts. «Visi jutīsim,» norādīja baņķieris.

Jautāts, vai tas ir normāli, ka ministri parakstījuši dokumentu, kurš paredz informācijas neizpaušanu līdz budžeta pieņemšanai, Rungainis atzina, ka tas izslēdz iespēju šaurām interešu grupām celt traci.

Rungainis atzina, ka samazinājums noteikti būs izglītībā, pensiju piemaksās, arī kultūrā.

Viņš aicināja pagaidīt un paskatīties kā reformas atspoguļosies šajā budžetā, norādot, ka varbūt tomēr gaidāms kas pozitīvs.

Par «nedarāmajām lietām» Rungainis nosauca nodokļu celšanu, ko valdība arī nedarīšot. Kā izņēmums gan ir nekustamā īpašuma nodoklis. Rungainis paskaidroja, ka, ceļot nodokļus, palielināsies inflācija, kas traucēs Māstrihtas kritēriju izpildei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu