Foto: CC Licence

Jauns Lielbritānijā veikts pētījums liecina, ka veiksmīga svara zaudēšana citās sievietēs var izraisīt tik lielu skaudību, ka ar pāris kilogramu zaudēšanu sieviete var zaudēt arī dažas draudzenes, vēsta britu tabloīds «Daily Mail».

Kā rāda ēstgribas nomākšanas preparāta «BioAPP» ražotāja veiktā aptauja, kurā piedalījās vairāk nekā 10 000 pieaugušo, trešdaļa sieviešu slepeni apskauž savas draudzenes un paziņas, kas veiksmīgi zaudējušas svaru, bet sestdaļa vēlas, lai viņu draudzenes būtu resnākas par viņām.

Katrs piektais respondents atzina, ka justos dzīvē daudz laimīgāks, ja būtu slaidāks par saviem draugiem.

Reizēm skaudība ir tik spēcīga, ka cilvēki tīšuprāt iedrošina savus tuvākos izskatīties sliktāk - viena desmitā daļa aptaujāto atklāja, ka melo saviem draugiem, ka tie izskatās slaidi, lai atturētu no diētas ievērošanas.

Savukārt vecumgrupā no 16 līdz 17 gadiem trešdaļa aptaujāto atklāja, ka bieži atzīmē draugus sociālajā tīklā «Facebook» fotogrāfijās, kurās tie slikti izskatās.

Divas trešdaļas britu, kuru vidukļa apkārtmērs ir 96 centimetri vai vairāk, apgalvo, ka tuvinieku spiediena dēļ regulāri «noraujas» no savas diētas.

Trešdaļa norāda, ka draugi un radinieki aktīvi viņus aicina ēst «aizliegtos» ēdienus, kamēr tie cenšas zaudēt svaru. Vairāk nekā 15% aptaujāto, kas iekļaujas šajā kategorijā, uzskata, ka viņu ģimene un draugi tīšuprāt pasniedz viņiem lielākas ēdiena porcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp