Kuģa katastrofas brīdī kapteinis atpūties kopā ar kādu sievieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Avarējušā kuģa «Costa Concordia» pasažieru glābšanā aktīvi iesaistījusies bēdīgi slavenā kapteiņa Frančesko Sketino draudzene - 25 gadus veca moldāviete Dominika Čemortana, kas bija kopā ar kapteini traģēdijas brīdī, ziņo ārvalstu mediji.

Čemortana, kas strādā uz citiem kompānijas «Costa Crociere» kompānijas kruīzu kuģiem, šo braucienu bija saņēmusi kā dāvanu no darba devējiem.

Avārijas dienā vakaru viņa pavadīja kapteiņa un vecāko virsnieku kompānijā.

Kopā ar kapteini viņa bija redzēta kuģa vadības kabīnē, bet vēlāk vienā no restorāniem.

«Kad notika traģiskā sadursme, es kopā ar draugiem vakariņoju. Neskatoties uz to, ka uz kuģa atrados kā pasažiere, es pievienojos komandai, lai palīdzētu evakuēt pasažierus. Man lūdza pildīt tulka pienākumus krieviski runājošajiem tūristiem. Es biju uz klāja līdz pulksten 23.50 un kapteinis visu laiku bija uz kuģa,» stāstījusi sieviete.

Meitenes liecība ir ļoti svarīga izmeklēšanā, jo viņa bija pirmo katastrofas mirkļu lieciniece. Itālijas prokuratūra izteikusi vēlēšanos viņu tuvākajā laikā nopratināt.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu