«Costa Concordia» var strauji nogrimt; izsludina ārkārtas stāvokli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Avarējušais kruīza kuģis «Costa Concordia» jebkurā brīdī strauji var nogrimt, vēstī Itālijas mediji, atsaucoties uz valsts Civilās aizsardzības dienesta speciālistu atklāto informāciju.

Speciālisti norāda, ka kuģa svārstības pagaidām ir nelielas, taču gadījumā, ja jūrā sākas vētra, tas var būtiski ietekmēt kuģa stabilitāti.

Tiek ziņots, ka eksperti ir bažīgi un pieļauj, ka kuģis var arī nogrimt, jo patlaban tas ar labo sānu ir «uzgūlies» uz klints, taču svārstību rezultātā var no tās noslīdēt un nogrimt pilnībā.

Jau iepriekš Itālijas varas iestādes pieļāvušas iespēju, ka kuģis var nogrimt, turklāt tas var izraisīt nopietnu ekoloģisku katastrofu, jo kuģa degvielas tvertnēs atrodas 2,4 tūkstoši tonnas degvielas.

Piektdienas vakarā Itālijas ministru padome nolēma izsludināt ārkārtas stāvokli kuģa avārijas vietā saistībā ar ekoloģiskas katastrofas draudiem.

Speciālisti jau vairākkārt ir pārtraukuši glābšanas darbus kuģa svārstību dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu