Prezidents izvairās kritizēt Krievijas vēstnieku un Drošības policiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš izvairās kritizēt Krievijas vēstnieku Aleksandru Vešņakovu, kurš dienu pirms valodu referenduma apmeklēja Daugavpili.

Sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» prezidents pirmdienas vakarā sacīja, ka nezina, kādēļ tieši dienu pirms referenduma Vešņakovs apmeklēja vienu no Latvijas lielākajām pilsētām – Daugavpili, kur, kā zināms, ir liels krievvalodīgo iedzīvotāju skaits.

«Baidos spriest par viņu [vēstnieku], kādēļ [viņš apmeklēja] tieši Daugavpili. Man šķiet, ka nepilsoņu jautājums tiek stādīts nepareizi – visiem nepilsoņiem ir iespēja kļūt par pilsoņiem,» aizrunājās Bērziņš.

Uz atkārtotu jautājumu, kā prezidents vērtē Krievijas vēstnieka rīcību, Bērziņš sacīja: «Ja es būtu vēstnieks, es tā nerīkotos. Nezinu, kāda bija viņa motivācija.»

Savukārt, runājot par Latvijas Drošības policijas darbu pirms referenduma, Bērziņš norādīja, ka visām drošības iestādēm būtu jāizvērtē, kā turpmāk veiksmīgāk veikt savu darbu, un kas nepieciešams, lai to izdarītu.

«Es tomēr teiktu, ka mēs visi nebijām uzdevumu augstumos. Mums ir jāpārskata visi noteikumi [attiecībā uz referendumu norisi]. Mūsu kaimiņiem šajā jautājumā ir modernāks regulējums,» sacīja prezidents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu