Krievijas vēstnieks komentē DP šefa izteikumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs kategoriski noliedz Latvijas Drošības policijas šefa Jāņa Reinika aizdomas, ka valodu referenduma organizatori, iespējams, saņēmuši finansējumu no Krievijas.

«Diemžēl šādi izteikumi bijuši jau iepriekš. Taču, kā zināms, nav pierādījumu, nav faktu [ka Krievija finansējusi kādu organizāciju darbību],» intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» sacīja Vešņakovs.

«Pilnībā varu teikt, ka tie [šādi minējumi] ir politiskās spekulācijas, lai atbildību [par referendumu] noveltu uz citiem. Tas ir klasisks paņēmiens,» norādīja vēstnieks.

Krievijas vēstnieks arī noliedza, ka būtu pazīstams ar referenduma organizatoru Vladimiru Lindermanu, taču atzina, ka Jevgēņiju Osipovu pirms vairākiem gadiem saticis kādā pasākumā.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa neilgi pēc Vešņakova intervijas «Labrīt, Latvija!» studijā atzina, ka viņu nav pārliecinājis Krievijas vēstnieka teiktais. «Diplomātu valodā te bija skaidri mājieni, ka Krievija uztur intereses Latvijā,» sacīja viņa.

DP šefs: Lindermans un Osipovs ir tikai izpildītāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu