Kruks: referendums parādīja, ka partijas var viegli manipulēt ar medijiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijā pirms valodas referenduma ir noticis tas, kas parasti notiek šādās informācijas vai komunikācijas krīžu situācijās, kad mediji barojas no politiskajām diskusijām, un tā «eļļas padeve» nākusi nākusi no partijas «Vienotība», «Rietumu Radio» sacīja Rīgas Stradiņa universitātes profesors Sergejs Kruks.

Viņš uzskata, ka tā ir bīstama tendence, kad partija, kā tas bija referenduma gadījumā, var viegli manipulēt ar medijiem un tie manipulācijai padodas.

Jautāts, kā referendums ietekmējis mediju retoriku un akcentus, Kruks atzina, ka latviešu prese nav pieturējusies pie savām pamatvērtībām par objektīvu žurnālistiku un nav izvairījusies no emocionalitātes. «Tā bumboja savus lasītājus ar diezgan histēriskiem un ārkārtīgi emocionāliem, vienpusējiem, neobjektīviem vēstījumiem. Visu šo histēriju iesāka un uzturēja Latvijas politiskā elite,» uzskata profesors.

Viņš norāda, ka ir noticis tas, kas parasti notiekot šādās informācijas vai komunikācijas krīžu situācijās, kad mediji barojas no politiskām diskusijām. «Tas noticis arī tagad, un tā eļļas padeve nākusi no partijas «Vienotība». Tas ir bīstami un norāda uz to, ka viena partija, kā tas bija referenduma gadījumā, var viegli manipulēt ar medijiem un tie manipulācijai padodas,» uzskata Kruks.

Viņš secina, ka krīzes situācijās mediji nepieturas pie labas žurnālistikas prakses pamatvērtībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu