Kuldīgas muzejs aicina rokdarbnieces uz lekciju «Nepabeigtās kārtas»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdien, 17. martā plkst.  14:00 Kuldīgas novada muzejs, turpinot ciklu «Pēcpusdienu sarunas par rokdarbiem», aicina uz adīšanas nodarbību «Nepabeigtās kārtas».  Nodarbību vadīs Baiba Pilāne.

Nepabeigto kārtu tehnikas pamatprincips ir krāsu laukumu veidošana, vienlaikus, izmantojot tikai vienu dzijas pavedienu. Iemācīsimies vairākus praktiskus valdziņu uzmešanas veidus, dažādas viltības kā labāk noslēpt daudzos dzijas galus, kā veidot uz leju paplatinātu siluetu.

Uz  nodarbību līdzi jāņem savas mīļākā izmēra adāmadatas un atbilstoša rupjuma dziju (3 krāsas).

Baibas Pilānes vaļasprieks ir mūsdienīgi adījumi un jaunākās paaudzes dzijas. «Izmantojot šobrīd pieejamos dzijas materiālus, varam radīt fantastiskus tērpus. Ļoti pakāpeniskās toņu pārejās krāsota vilnas dzijai nemaz neprasās pēc sarežģītiem rakstiem. Efektīga ir adīšana dažādos virzienos, jeb uzsākot no viena punkta. Varam adīt, sākot no sānu malas. Praktiska metode kā izvairīties no apnicīgās vīļu šūšanas ir adīšana pa apli un bezvīļu reglāns»

Dalības maksa 1Ls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu