Jaunos fotoradarus sargās no vandaļiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunos stacionāros fotoradarus uzņēmums «Vitronic Baltica un partneri» no vandaļiem sargās ar signalizāciju un apsardzi.

Lai arī stacionārie fotoradari vēl nedarbojas un tiks pirmdien oficiāli pieņemti, šonedēļ nezināms vandalis ar krāsu apķēpājis jau divu fotoradaru aizsargstiklus, kuri atrodas uz Salu un Dienvidu tilta. Par abiem gadījumiem uzņēmums informējis Valsts policiju un sola pat atalgojumu tam, kurš palīdzēs huligānus noķert.

Uzņēmuma preses sekretāre Antra Gaile aģentūrai BNS pastāstīja, ka videonovēršanas kameras fotoradaru atrašanās vietās nav plānots uzstādīt, tāpat fiziskas uzņēmuma darbinieku klātbūtnes atšķirībā no pārvietojamiem radariem nebūs.

Tomēr, neskatoties uz to, stacionārie fotoradari ir aprīkoti ar signalizāciju, kas nozīmē, ka radara bojāšanas gadījumā notikuma vietā ieradīsies uzņēmuma algota apsardze. Turklāt radari ir apdrošināti.

Tāpat uzņēmuma darbinieki regulāri apsekos fotoradaru atrašanās vietas, lai pārliecinātos, vai mērierīcei nav tehnisku problēmu vai tīša bojājuma.

Gaile atgādināja, ka stacionārie fotoradari ir novietoti tā, lai nodrošinātu ātruma ievērošanu, tādā veidā mazinot risku autovadītājiem, pasažieriem un citiem satiksmes dalībniekiem iekļūt negadījumos. Lai arī aizkrāsots stacionārā fotoradara iekārtas stikls ierobežo tehnikas darbību, iekārta turpina veikt savu preventīvo funkciju – autovadītāji attiecīgajā ceļu posmā samazinās braukšanas ātrumu.

Uzņēmuma pārstāve atgādināja, ka par svešas mantas tīšu bojāšanu ir paredzēta arī kriminālatbildība.

Līdz piektdienai uzņēmums «Vitronic Baltica un partneri» stacionāro iekārtu montāžu ir pabeidzis deviņās vietās Rīgā – Krasta ielā 101, Gustava Zemgala gatvē, Ieriķu ielā, kā arī divās vietās uz Vanšu, Salu un Dienvidu tilta.

Oficiāla stacionāro fotoradaru pieņemšana notiks pirmdien, taču jau tagad zināms, ka visi 160 stacionārie radari, kā to paredz līgums, līdz šai dienai netiks ieviesti. Uzņēmumam gan vēl būs laiks līdz septembrim darbu pabeigšanai.

«Vitronic Baltica un partneri» 15 pārvietojamo fotoradaru uzstādīja pērn 21.novembrī, šogad janvārī ieviesti vēl 15, bet kopš 2008.gada Latvijā darbojas četri fotoradari, kurus savulaik iegādājās Valsts policija. Līdz ar to kopumā uz ceļiem atrodas 34 pārvietojamie radari.

Ziņots arī, ka līdz 16.maijam notikuši vairāki huligānisma akti arī pret pārvietojamajām mērierīcēm. Vienu pārvietojamo fotoradaru notrieca automašīna 19.martā Zolitūdes ielā, bet otru 30.aprīlī apgāza gājējs Garkalnes novadā uz Siguldas šosejas.

Par abiem notikumiem ierosināti kriminālprocesi par svešas mantas tīšu bojāšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu