Maskavā izdzenāts «Pussy Riot» atbalstītāju mītiņš (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Maskavā trešdien izdzenāti pankgrupas «Pussy Riot» atbalstītāji, kas bija pulcējušies uz mītiņu pie Kristus Pestītāja katedrāles.

[Ziņa papildināta.]

Aizturēti četri mītiņa dalībnieki, apstiprināja Maskavas policijas pārstāvis, piebilstot, ka aizturētajiem, visticamāk, tiks izvirzītas administratīvās apsūdzības.

Teju 20 demonstranti rokās turēja plakātus, uz kura katra bija uzrakstīts viens burts. Burti kopā veidoja vārdus: «Svētīgi žēlsirdīgie».

Tikmēr Krievijas pilsoniskās žurnālistikas vietnē «Ridus» ievietots video, kurā redzami, kā baltos kreklos tērpti apsargi aktīvistiem atņem plakātus, bet pēcāk izdzenā gan demonstrantus, gan žurnālistus.

«Baznīcas apsargi izmantoja fizisku spēku ne tikai pret aktīvistiem, bet arī pret žurnālistiem, kas bija ieradušies atspoguļot protesta akciju,» laikraksta «Novaja Gazeta» mājaslapā raksta avīzes fotogrāfs.

Savukārt zināmais blogeris Rustems Adagamovs, kurš piedalījās arī plašajos protestos pret pašreizējā Krievijas prezidenta Vladimira Putina atgriešanos Kremlī, tviterī raksta, ka baznīcas apsargi «sasita kameras un piekāva vairākus cilvēkus».

Kā jau vairākkārt ziņots, trīs «Pussy Riot» dalībnieces - Nadežda Tolokoņņikova, Marija Aļohina un Jekaterina Samuceviča - tiek apsūdzētas reliģiska naida motivētā huligānismā par antiputiniskas «panku lūgšanas» akcijas «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» sarīkošanu Krievijas galvaspilsētas Kristus Pestītāja katedrālē šā gada februārī.

Spriedums šajā lietā tiks nolasīts 17.augustā.

Prokuratūra pieprasījusi apsūdzētajām piespriest trīs gadu ilgu reālu cietumsodu.

Maksimālais sods, ko var piespriest par reliģiska naida motivētu huligānismu, ir septiņi gadi cietumā.

Apsūdzētās savu vainu viņām izvirzītajās apsūdzībās noliedz.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu