„NEZ PRO” drifta čempionāts jau sestdien, bet Pasaules Ginesa rekorda mēģinājums piektdien (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Jau šo sestdien, 8. septembrī, Rīgā risināsies «NEZ PRO» drifta čempionāts, kurā dalību ņems vairāk nekā 60 braucēji no septiņām valstīm. Tomēr dūmi Biķernieku trasē pamatīgi kūpēs jau piektdien, jo sacensību organizatori sadarbībā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi plkst. 17:00 nolēmuši mēģināt uzstādīt jaunu Pasaules Ginesa rekordu – visvairāk automašīnu, kas vienlaicīgi vienā norises vietā griežas pa 360 grādiem.

Sadzīves valodā šo griešanos pa apli sauc par «saulīšu zīmēšanu», ar ko bieži vien PRO drifta piloti uzsākuši savas drifta gaitas. Pēdējais rekords ar 76 automobiļiem uzstādīts Nirburgringas trasē Vācijā, tādēļ, lai Latvija uzstādītu šo rekordu, vismaz 77 spēkratiem jāspēj vismaz desmit sekundes vienlaicīgi griezties pa 360 grādiem uz apli.

Lai tas izdotos, organizatori aicina visus, kam ir aizmugures piedziņas automobilis un māka izpildīt iepriekšminēto, līdz ceturtdienas vakaram sūtīt pieteikumu ar vārdu, uzvārdu un savu auto uz eline@hgk.lv, vai, ja izdomājat pēdējā brīdī, tad droši līdz plkst. 16.30 gaidām tevi piektdien Biķerniekos. Tā būs lieliska iespēja ierakstīt ne vien savu vārdu Ginesa rekordu vēsturē, bet arī uzgriezt saules kopā ar Austrumeiropas un Skandināvijas labākajiem PRO drifta meistariem.

Šobrīd dalībnieku skaits «NEZ PRO» drifta čempionātā ir sasniedzis 64 braucējus, bet nav izslēgts, ka tiem īsi pirms sacensībām nepievienosies vēl pāris piloti - un varam pačukstēt, viena no pagājušā gada Latvijas skatītājiem iemīļotā drifta auto iziešana uz starta nu ir tikai darba un stundu jautājums, jo Igaunis Henri Puhmas, cer piedabūt pie dzīvības savu «Audi Coupe».

Uz šīm sacensībām pamatīgi sasparojušies ne vien ārzemju viesi, bet arī pašmāju drifteri – čempionātam pieteikušies 18 latviešu braucēji. Viņiem gan nāksies pamatīgi cīnīties ar spēcīgajiem somu, zviedru un norvēģu pilotiem, kuri šoreiz solās būt vairāk nekā 30. Tam visam pa vidu vēl būs redzami arī labākie Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas braucēji.

Lielākā daļa skandināvu drifteru pie mums Latvijā būs pirmo reizi, bet daudzi no viņiem ir savas valsts čempioni ar ļoti labiem rezultātiem. No latviešiem uz uzvaru noteikti var pretendēt Jānis Eglīte, Gatis Lapāns un Kristaps Blušs, tāpat arī atraktīvu sniegumu šosezon rāda Elvijs Ķezis, Edmunds Ērglis un Vents Pečaks, kā arī brāļi Jēkabsoni. Visi viņi kā viens ir gatavi aizstāvēt Latvijas godu, lai nepieļautu pagājušā gada scenāriju, kad uz pjedestāla kāpa trīs somu braucēji.

Rīgas iedzīvotāji ar braucējiem un viņu jaudīgajiem un krāsainajiem spēkratiem varēs iepazīties tuvāk parādes brauciena laikā, kas vedīs no Biķernieku trases līdz Domu laukumam. Sacensību dalībnieki no trases izbrauks 20:00, bet 20:30 uz 25 minūtēm atradīsies Doma laukumā.

Sacensību atklāšana sestdien noteikta uz 14:00 savukārt kvalifikācijas braucienu sākums paredzēts 14:30. Pēc to veikšanas sekos dalībnieku sapulce, pēc kuras 17:00 arī sāksies pats galvenais – spraigās tandēmu cīņas. Organizatori brīdina, sacensību atklāšana var tik pārcelta agrāk sakarā ar lielo dalībnieku skaitu, jo katram dalībniekam ir trīs kvalifikācijas braucieni un pašlaik tas nozīmē- 192 kvalifikācijas braucienu, kas jau vien ir rekorda vērts skaitlis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu