Uzņēmumu vadītāji var stažēties Japānā un Dienvidkorejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/caribb/

Eiropas Savienības uzņēmumu vadītāji (executives) līdz 2013.gada maijam var pieteikties Eiropas Komisijas (EK) apmaksātai 45 nedēļu apmācības programmai Japānā vai Dienvidkorejā, portālu «Apollo» informēja Anastasija Ruža, «Deloitte Latvia» Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Eiropas Komisijas Uzņēmumu vadošā personāla apmācības programma (ExecutiveTrainingProgramme - ETP) paredzēta Eiropas Savienības uzņēmumiem, kas jau eksportē uz Japānu vai Dienvidkoreju, investē šajās valstīs vai gatavojas to darīt, nodarbina vismaz piecus darbiniekus un kuru gada apgrozījums ir vismaz 500,000 eiro.

Katrs programmas dalībnieks saņem finansiālo atbalstu: 2200 eiro lielu mēneša stipendiju (Japānā) vai 2000 eiro lielu mēneša stipendiju (Dienvidkorejā) un EK finansējumu visam mācību kursam Japānā vai Dienvidkorejā.

Šī programma Japānā un Dienvidkorejā tiek īstenota jau kopš 1979.gada, lai tā palīdzētu Eiropas uzņēmumiem nostiprināties abu Āzijas valstu tirgos. Japāna un Dienvidkoreja ir attiecīgi 6. un 9.lielākā Eiropas Savienības tirdzniecības partnere, taču Eiropas valstu uzņēmumiem strādāt šajos tirgos nereti joprojām traucē valodu un kultūras barjeras.

ETP sniedz konkurences priekšrocības uzņēmumiem, kuri šajā programmā piedalās, nodrošinot tiem vajadzīgos instrumentus un sniedzot ieskatu par to, kā gūt panākumus Japānā un Dienvidkorejā. Galvenie sasniegumi ir sekojoši: to uzņēmumu apgrozījums, kuri piedalās šajā programmā, desmit gadu laikā pēc ETP pabeigšanas palielinās vidēji divas reizes un vairāk nekā 65% ETP absolventu kļūst par augsta ranga vadītājiem savos uzņēmumos.

45 nedēļu intensīvie mācību kursi Eiropas Savienības uzņēmumu vadošajam personālam notiek 3 posmos:

I Modulis Eiropas Savienībā - 3 nedēļu sagatavošanas vai mācību kursi Londonā (SchoolofOrientalandAfricanStudies, UniversityofLondon) par Japānas vai Dienvidkorejas ekonomiku, kultūru un pilsonisko sabiedrību;

II Modulis Japānā vai Dienvidkorejā - 30 nedēļu uzņēmējdarbības un valodas mācību kursi, ko vada Japānas vai Dienvidkorejas vadošās universitātes (Waseda universitāte Tokijā vai Yonsei universitāte Seulā);

III Prakse - 12 nedēļu prakse kādā Japānas vai Dienvidkorejas uzņēmumā.

Kārtējais programmas cikls sāksies 2013.gada novembrī un beigsies 2014.gada novembrī. Pieteikties programmai var līdz 2013.gada maijam. Programmas ietvaros abās valstīs varēs mācīties un stažēties līdz 60 Eiropas Savienības uzņēmumu vadītāju (45 Japānā un 15 Dienvidkorejā).

Vairāk informācijas par programmu un pieteikšanos: http://www.euetp.eu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu