Jaunais «Clio» un «Zoe» tiek pie divām balvām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Francijas radio stacijas «RTL» klausītāji un žurnāla «Auto Plus» lasītāji Parīzes auto izstādes ietvaros piešķīruši jaunajam «Clio» titulu «Labākā sērijveida automašīna» un «ZOE» «Labākā zaļā automašīna».

Jaunais «Clio» un «ZOE» tika izvēlēti no saraksta, kurā bija apkopotas aptuveni 10 automašīnas, kuras iepriekš atlasīja «RTL» un «Auto Plus» žurnālisti. «Šīs balvas apliecina «Renault» modeļu klāsta atdzimšanu,» norāda Karlos Tavares (Carlos Tavares), «Renault» izpilddirektors.

Jaunais «Clio» saņēma trešo daļu no balsīm kategorijā «Labākā sērijveida ražošanas automašīna Parīzes auto izstādē», un šī balva apliecina jaunpienācēja statusu, atklājot jaunu nodaļu «Clio» sāgā. Kopš modeļa ieviešanas 1990.gadā pārdoti vairāk nekā 12 miljoni vienību. Jaunais «Clio» balstīts uz atzinību guvušajām iepriekšējā modeļa priekšrocībām, tomēr šoreiz lielāka uzmanība pievērsta juteklīgumam. Gan «ZOE», gan «Clio» iemieso «Renault» dizaina atdzimšanas stratēģiju, kas ir balstīta uz vienkāršību, jūtīgumu un siltumu.

Degvielas patēriņš un CO2 emisijas, jaunajam «Clio», kas aprīkots ar «Energy dCi 90» dzinēju, savā klasē uzstādījis jaunu rekordu - vidējais degvielas patēriņš ir tikai 3,2 litri uz 100km, savukārt CO2 emisija 83g/km. Arī drošība ir jaunā «Clio» gēnos. Jau atzinību izpelnījusies šasijas kvalitāte, un «EuroNCAP» sadursmes testos jaunais tas sasniedza labākos rādītājus trijos no četriem kritērijiem.

Savukārt «Renault ZOE» ieguva 51% balsu kategorijā «Labākā zaļā automašīna 2012.gada Parīzes auto izstādē», un tas nozīmē, ka sabiedrība «Renault ZOE» vērtē kā automašīnu, kas apvieno pievilcīgu dizainu un inovatīvas tehnoloģijas, kuras būtiski aizsargā vidi.

Pateicoties «ZOE», «Renault» nulles emisijas mobilitāti ir padarījis pieejamu ikvienam. Šī ir pirmā automašīnas, ka jau no tās izstrādes pirmsākumiem ir veidota kā ikvienam pieejama, turklāt Francijā tās cena ir bez nodokļiem - sākot no 13 700 eiro, padarot šo automašīnu ideālu ikdienas lietošanai. «ZOE» apvieno plašu jaunāko tehnoloģiju piedāvājumu. Pirmo reizi viss ir nokārtots, lai uzsāktu elektromobīļu sērijveida ražošanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu