Dons raksta jaunas dziesmas un gatavojas koncertam Rīgā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātājs un komponists Dons šobrīd pilnībā bauda radošu periodu – raksta jaunas dziesmas, improvizē ar savām muzikālajām dotībām un gatavojas 29. novembra koncertam Rīgā.

Dona mūzika no klasiskas rokmūzikas kļuvusi liriskāka, bet ne mazāk emocionāla. «Pašlaik strādāju pie dziesmu rakstīšanas, kā arī gatavojos koncertam «Sapņu fabrikā» 29. novembrī, kur muzicēšu uz vienas skatuves ar beļģu mūziķi Milow, kas pirmoreiz viesosies Baltijā,» stāsta Dons (īstajā vārdā Arturs Šingirejs).

Koncertam Rīgā Dons gatavo akustisko programmu, kurā būs gan jau labi pazīstamas dziesmas – tādas kā «Kolekcionārs», pēdējā laikā radio visbiežāk dzirdamākā dziesma «Signāls», leģendārā «Ja tu man esi» un citas, gan gaidāms arī kāds pirmatskaņojums.

Par pirmatskaņojumu gan Dons vēl ir noslēpumains. «Tā būs vienkārša un melodiska dziesma. Varbūt pat vairākas. Tiklīdz ierakstīšu tās studijā, Jūs to dzirdēsiet! Kopā ar ģitāristu Mārci Auziņu esam ceļā uz vairāku kompozīciju pārvēršanu pavisam citās skaņās. Kopā uzstāsimies gan koncertā, gan mūsu kopdarbu varēs dzirdēt arī jaunajā ierakstā,» stāsta Dons. Pēc ilgāka pārtraukuma Dons un Mārcis Auziņš atkal satiekas kopīgā muzikālajā projektā, kaut viņu sadarbība aizsākusies jau 2007. gada, kad Dons uz popmūzikas skatuves Latvijā bija biežs viesis.

Apzinātu mūziķa karjeru Dons sāka 17 gadu vecumā, piedaloties muzikālo talantu šovā, pēc kura sekoja Latvijas mūzikas speciālistu atzinība, dalība vairākos prestižos konkursos, koncerttūres, disku izdošana un lieliski panākumi radiostaciju topos. Par savu albumu «Lelle» Dons ieguvis arī Mūzikas ierakstu gada balvu kā labākais roka albums. Dons bieži tiek salīdzināts ar paša elku Frediju Merkūriju spēcīgās balss un harizmas dēļ. Tieši «Queen» mūzika mudināja Donu tiekties uz lielo skatuvi, lai uzrunātu klausītājus ar paša sacerētu mūziku. Viņš sevi pierādījis ne vien kā lielisks dziedātājs popmūzikā un teātrī, bet arī komponists un dziesmu tekstu autors. Šī gada vasarā pēc vairāku gadu klusēšanas Latvijā Dons klausītājiem nodeva savu jauno dziesmu «Signāls», kas ar lieliem panākumiem šobrīd skan radio.

Kā zināms, Dons būs īpašais viesis Milow Rīgas koncertā. Beļģu dziesminieks ar savu akustisko koncertu Rīgā viesosies 29. novembrī savas Eiropas tūres «Less is More» ietvaros. Milow (īstajā vārdā Jonathan Vandenbroeck) ir viens no šībrīža Eiropas veiksmīgākajiem māksliniekiem. Milow pēdējo 3 gadu laikā sniedzis vairāk nekā 300 koncertus 20 valstīs. Viņš ir apdāvināts stāstu rakstnieks, kas apvieno akustisku folkmūziku ar mūsdienīgiem popmūzikas elementiem. Milow koncertu Latvijā rīko koncertaģentūra «LIVE STAGE».

  • Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs visā Latvijā un internetā http://www.bilesuserviss.lv. Biļešu sākumcena – Ls 15.

Papildu info: «draugiem.lv/livestage».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu