Avarējušās lidmašīnas instruktors bijis igaunis, pilots - Latvijas pilsonis (73)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien Bukultos nokritušās amatieru lidmašīnas instruktors bijis Igaunijas, savukārt pilots - Latvijas pilsonis, aģentūru LETA informēja Aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja vadītājs Ivars Alfrēds Gaveika.

«Bojāgājušie ir Igaunijas pilsonis, kas lidmašīnā pildīja instruktora pienākumus, bet apmācāmais topošais pilots bija vietējais puisis. Pagaidām nevaram nosaukt viņu uzvārdus, notiek izmeklēšana,» sacīja Gaveika.

Latvijas Televīzija vēstī, ka negadījumā gājis bojā Igaunijas pilsonis, bet otrs bojāgājušais ir Krievijas pilsonis.

Viņš norādīja, ka avarējusī «Tecnam» tipa lidmašīna piederējusi pilotu skolai, kas bāzēta Spilvas lidlaukā.

Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, abi lidmašīnā esošie cilvēki avārijā gājuši bojā. Viens no tiem bijis aptuveni 60 gadus, otrs - 40 gadus vecs.

Kā ziņots, Garkalnes novada Bukultos šopēcpusdien nokritusi četrvietīga amatieru lidmašīna, kurā atradās divi cilvēki.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, plkst.15.23 glābēji saņēma kāda iedzīvotāja zvanu par to, ka Bukultos nokritusi neliela lidmašīna. Zvanītājs sagaidīja ugunsdzēsējus, kā arī citus operatīvos dienestus un aizveda viņus līdz avārijas vietai.

Glābēji konstatēja, ka lidmašīna krītot ar purngalu ietriekusies zemē purvainā apvidū.

Patlaban notikuma vietā strādā operatīvie dienesti.

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu