Uzņēmumu vadībā vairāk iesaistās sievietes (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/miriampastor/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Gatavojoties «Big Business Day» konferencei 22. novembrī, tās rīkotāji interneta vidē aptaujāja Rīgas Biznesa skolas EMBA un MBA programmu 230 absolventus - uzņēmumu īpašniekus, augstākā un vidējā līmeņa vadītājus un speciālistus.

Respondenti, 260 sievietes un 110 vīrieši, bija lūgti atbildēt uz jautājumu «vai sievietēm ir pieaugoša loma uzņēmumu vadībā». Atbildi «jā» sniedza 23,8% respondentu, bet 51,4% aptaujāto atbildēja «drīzāk jā». Atbildi «drīzāk nē» sniedza 23,5% aptaujāto jeb 54 respondenti - 37 sievietes un 17 vīrieši. Tikai 1,3% respondentu ar atbildi «nē» pauda uzskatu, ka sievietēm nav pieaugošas lomas uzņēmu vadībā.

Kā liecina Lursoft dati, aptuveni 1/3 (35%) amatpersonu un 1/3 uzņēmumu dibinātāju (36,6%) 2011. gadā Latvijā ir bijušas sievietes. Pēdējo piecu gadu laikā Latvijā sieviešu īpatsvars amatpersonu vidū ir sarucis par 5,8%, bet par 2,5% ir palielinājies to sieviešu skaits, kuras dibinājušas pašas savu uzņēmumu.

Par sievietes pieaugošo lomu uzņēmumu vadībā jeb Womenomics fenomenu «Big Business Day» konferencē stāstīs Benja Stiga Fagerlanda (Benja Stig Fagerland) no Norvēģijas. Atraktīvā lektore, uzņēmēja, rakstniece un Eiropas iedvesmojošākās sievietes titula īpašniece, kas ieguvusi prestižo European Diversity Award 2012, iepazīstinās ar pasaules veiksmes stāstiem, kā uzņēmumi veiksmīgi izmantojuši sievietes kā vadītājas potenciālu, gan atklās riskus, ar kādiem var sastapties organizācijas, ignorējot talantīgas un profesionālas sievietes.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu