Nākotnes «Volvo» novērsīs nāvējošus ceļu satiksmes negadījumus (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas autoražotājs «Volvo», kurš auto pasaulē ir pazīstams ar saviem augstajiem drošības standartiem, ir nācis klajā ar ambicioziem plāniem novērst nāvējošus un traumējošus negadījumus uz ceļa.

Kompānijas mērķis ir līdz 2020.gadam radīt «Volvo» automašīnu, kura pati spētu braukt un izvairīties no bīstamām situācijām, kuras varētu radīt nopietnus draudus automašīnas pasažieriem.

Pirmais šāda veida automobilis uz koplietošanas ceļiem varētu nonākt jau 2014.gadā un autopilota režīmā spētu attīstīt 50km/h lielu ātrumu. Saskaņā ar ASV laikrakstu «Wall Street Journal», autoražotājs jau ir izmēģinājis pirmos prototipus slēgtā izmēģinājumu braucienu trasē Zviedrijas rietumos un uz Spānijas koplietošanas ceļiem, kur tie ir nobraukuši jau tūkstošiem kilometru.

«Nākotnes «Volvo» automašīna būs gluži kā zirgs, kurš spēj nogādāt saimnieku mājās arī tad, ja viņš aizmieg zirga mugurā. Savukārt, ja jātnieks vēlētos iestūrēt zirgu kokā vai nogāzties ar to no klints, tad zirgs iebilstu un neklausītu šai komandai,» skaidro »Volvo» pārvaldes lietu sekretārs Anderss Jeugensons (Anders Eugensson).

Gudrā «Volvo» drošības sistēma, ar kameru un sensoru palīdzību, spētu novērtēt un izanalizēt potenciāli bīstamās situācijas, tādējādi glābjot pasažieru dzīvības.

Lai gan «Volvo» neatklāj cik lieli finanšu līdzekļi ir novirzīti tieši šim projektam, ir zināms, ka kompānijas attīstībai līdz 2015.gadam ir atvēlēti 11 miljardi ASV dolāru. Trešā daļa no šīs summas ir piešķirta kompānijas rūpnīcu renovācijai un paplašināšanai Zviedrijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu