Ravi Šankaram piešķirs «Grammy» balvu par mūža ieguldījumu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters-AFP/Scanpix

Šonedēļ 92 gadu vecumā mirušo mūziķi Ravi Šankaru godinās ar «Grammy» balvu par mūža ieguldījumu.

Šankars, kurš Rietumu pasauli iepazīstināja ar sitāras spēli, trešdien mira, nespējot atveseļoties no sirds operācijas. Nu «Grammy» ceremonijas rīkotāji paziņojuši, ka pirms indiešu mūziķa nāves izlēmuši piešķirt viņam vienu no augstākajiem apbalvojumiem.

«Vēl tikai pagājušonedēļ man bija tas gods paziņot Ravi, ka februārī viņš saņems 2013.gada balvu par mūža ieguldījumu,» sacīja ASV Ierakstu akadēmijas prezidents Nīls Portnovs. «Viņš bija ļoti aizkustināts un tik apmierināts, ka izteica laipnu un personisku ielūgumu apciemot viņu.»

«Mēs esam zaudējuši novatorisku un ārkārtēju talantu, kā arī īstu pasaules mūzikas vēstnieku. Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei, draugiem, kā arī visiem, ko iedvesmoja viņa mūzika un filantropija,» viņš turpināja.

«Grammy» balvu par mūža ieguldījumu agrāk saņēmusi dziedātāja Kerola Kinga, pianists Glens Gūlds, džeza mūziķis Čārlijs Heidens un citi.

60.gados mūziķis Rietumos popularizēja indiešu mūziku, sadarbojoties ar «The Beatles» un iedvesmojot tās ģitāristu Džordžu Harisonu mācīties sitāras spēli. Pateicoties Šankaram, grupa ierakstījusi tādas dziesmas kā «Norwegian Wood» un «Within You, Without You».

Šankara meita ir deviņu «Grammy» balvu laureāte Nora Džonsa.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu