Latvijas amatpersonas izsaka līdzjūtību ASV (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis vēstuli ASV prezidentam Barakam Obamam, savā un Latvijas tautas vārdā izsakot līdzjūtību ASV saistībā ar Konektikutas pavalstī notikušo apšaudi skolā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Bērziņš vēstulē uzsver, ka nežēlīgā uzbrukumu mērķis - bērni, ir visneaizsargātākā sabiedrības daļa.

«Šādam noziegumam nav attaisnojuma. Zaudēt bērnus ir traģiski visai pasaulei. Latvija domās ir kopā ar mūžībā aizgājušo tuviniekiem un draugiem, īpaši bērnu piederīgajiem,» uzsver Bērziņš.

Prezidents pauž stingru nosodījumu vardarbībai, it īpaši pret bērniem. Tāpat viņš vēstulē vēl drīzu izveseļošanos apšaudē ievainotajiem.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa sestdien nosūtījusi līdzjūtības vēstuli ASV parlamenta Pārstāvju palātas spīkeram Džonam Bēneram saistībā ar traģisko apšaudi.

Latvijas parlamenta vārdā nosodot šādu šausminošu un cietsirdīgu rīcību, Āboltiņa pauž visdziļāko līdzjūtību ASV tautai un sērojošajām ģimenēm, kas pāragri zaudējuši savus bērnus un tuviniekus.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu