«Volvo Cars»: Izvairīties no zaudējumiem šogad būs ļoti grūti (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas autobūves kompānijas «Volvo Cars Corp.» vadītājs Hokans Sāmuelsons otrdien publicētā intervijā laikrakstam «Financial Times» norāda, ka uzņēmumam būs ļoti grūti šogad un nākamgad izvairīties no zaudējumiem.

Kompānijas mērķis šo gadu noslēgt ar līdzsvarotu pamatdarbības bilanci «būs ļoti, ļoti grūti sasniedzams», sacīja Sāmuelsons, piebilstot, ka nākamajam gadam «mērķis joprojām ir peļņas sliekšņa sasniegšana, taču arī tas būs ļoti grūti izdarāms».

Ar medijiem runājot pirmo reizi kopš vadītāja amata ieņemšanas oktobrī, Sāmuelsons zviedru laikrakstam «Dagens Industri» pavēstīja, ka «Volvo Cars» nākamgad plāno pārdot 400 000 līdz 410 000 automašīnu.

Šā gada pirmajos 11 mēnešos uzņēmums pārdevis 383 000 automobiļu, kas ir par 6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Kā ziņots, ASV koncerns «Ford Motor Co.» Zviedrijas autoražotāju 2010.gadā pārdeva Ķīnas autobūves uzņēmumam «Geely». Taču kopš tā laika «Volvo Cars» piedzīvojis tirgus daļas un ienākumu kritumu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu