LZP deputātiem iesaka neatbalstīt Grigules iniciatīvu (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Zaļā partija (LZP) saviem deputātiem iesaka neatbalstīt Ivetas Grigules iniciatīvu pieprasīt valsts prezidentam neizsludināt 31.janvāra Saeimas sēdē pieņemto «Euro ieviešanas kārtības likumu» un nodot to tautas nobalsošanai.

Partijas pārstāvji informē, ka LZP nav pret eiro «kā tādu», un ir pārliecināti, ka eiro Latvijā kaut kad noteikti būs, taču partija neuzskata, ka tieši 2014.gada 1.janvāris ir piemērotākais tā ieviešanas laiks.

«Likums, kuru Iveta Grigule, bez skaidra ZZS ietilpstošo partiju atbalsta solījusies nodot tautas nobalsošanai, ir tehnisks likums, kurš regulē eiro ieviešanas procesa norisi gadījumā, kad valsts pāriet uz šo valūtu. Referendumā par «Euro ieviešanas kārtības likumu» sabiedrībai nemaz netiktu dota iespēja paust viedokli par eiro ieviešanu pēc būtības, tikai apstrīdēt ieviešanas kārtību un norisi,» norāda partijā.

Partijā skaidro: «Tā kā šis likums nenosaka eiro ieviešanas laiku Latvijā, mēģinājums torpedēt šo likumu, nav uzskatāma nedz par cīņu pret eiro ieviešanu no 2014.gada, nedz arī nacionālo interešu aizstāvību. Vēl jo vairāk tāpēc, ka šāds tehnisks likums nemaz nevar būt par referenduma objektu un, sekojoši, šī iniciatīva jau sākotnēji lemta neveiksmei, ko nevar neapzināties.»

LZP gan atkārtoti atgādina, ka uzskata eiro ieviešanu nākamgad par pārsteidzīgu.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu