«Volvo Group» peļņa pērn sarukusi par 38% (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas kravas automašīnu ražotājs «Volvo Group» pērn strādājis ar 11,3 miljardu kronu (928,8 miljonu latu) tīro peļņu, kas ir par 38% mazāk nekā 2011.gadā, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidros ar pieprasījuma samazināšanos Eiropas krīzes dēļ. Uzņēmuma pārdošanas apjoms 2012.gadā sarucis par 2% - līdz 303,6 miljardiem kronu (24,9 miljardiem latu). Savukārt pērn ceturtajā ceturksnī «Volvo Group» peļņa bija 841 miljons kronu (69,1 miljons latu), kas ir par 82% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā 2011.gadā. Kompānijas pārdošanas apjoms ceturtajā ceturksnī samazinājies par 17% un veidojis 71,8 miljardus kronu (5,9 miljardus latu).

«Kravas automašīnu pieprasījums ceturtajā ceturksnī turpināja būt nospiests, un mēs piedzīvojām pasūtījumu apjoma kritumu par 10% salīdzinājumā ar pagājušo gadu,» norāda «Volvo Group», situāciju skaidrojot ar vājo pieprasījumu Eiropas dienvidos.

Uzņēmums prognozē, ka šā gada sākums arī būs apgrūtinošs, ņemot vērā zemo pasūtījumu apjomu lielā daļā tirgu 2012.gada ceturtajā ceturksnī.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu