Traģēdija Valentīna dienā: Aculiecinieka teiktais pretrunā ar Pistoriusa versiju (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Aculiecinieku teiktais par notikušo Valentīna dienas vakarā Dienvidāfrikas sprintera Oskara Pistoriusa mājā atšķiras no tā, ko tiesā stāstījis pats sprinteris, kuru vaino draudzenes Rīvas Stīnkempas noslepkavošanā.

Kāds aculiecinieks atklājis, ka pirms Stīnkempas nošaušanas no mājas bija dzirdama skaļa kliegšana, tiesā atklājuši prokurori.

Šodien Pistoriuss otro dienu pēc kārtas stājas tiesas priekšā, kur viņš mēģina panākt savu atbrīvošanu pret drošības naudu.

BBC ziņo, ka Pistoriuss, ieejot tiesā, galvu bija apsedzis ar segu.

Otrdien tiesā Pistoriuss pilnībā noliedza savu vainu draudzenes slepkavībā un uzstāja, ka viņš tikai «izmisīgi centies aizstāvēt savu draudzeni pret uzbrucējiem, kas, kā viņam šķitis, ielauzušiem viņa mājā». Pistoriuss uzsvēris, ka viņš pēc dabas nav vardarbīgs.

Sportists skaidroja, ka iepriekš saņēmis nāves draudus un kļuvis par noziegumu upuri, tāpēc zem savas gultas turējis paslēptu ieroci.

Pistoriuss esot piecēlies, lai aizvērtu istabas durvis un izdzirdējis troksni vannas istabā. Viņu pārņēmušas pēkšņas bailes un, neieslēdzis gaismu, viņš ar ieroci rokā devies uz vannas istabu, vienlaikus kliedzot, lai Rīva, kas pēc viņa domām atradās gultā, izsauc policiju.

«Tā kā man kājās nebija protēžu, es jutos viegli ievainojams, es uzvilku protēzes, devos uz vannas istabu un izšāvu pa vannas istabas durvīm un kliedzu Rīvai, lai viņa izsauc policiju. Tad es secināju, ka Rīvas nav gultā un apjēdzu, ka viņa varētu būt vannas istabā,» stāstīja sportists.

Viņš skaidroja, ka ar kriketa nūju, kas vēlāk asinīm notraipīta tika atrasta sportista dzīvoklī, viņš uzlauzis vannas istabas durvis.

«Kad atvēru vannas istabas durvis, redzēju, ka Rīva guļ uz grīdas, viņa vēl bija dzīva. Es izsaucu neatliekamo medicīnisko palīdzību. Viņa nomira manās rokās, es nesekmīgi centos viņu atdzīvināt.»

Tikmēr šis sportista skaidrojums prokuroriem nešķiet ticams, jo - kāpēc lai laupītājs ieslēgtos vannasistabā. Turklāt tas, ka sprinteris uzvilka protēzes, nogāja septiņus metrus un tad sāka šaut cauri vannasistabas durvīm, apliecina, ka slepkavība bija tīša.

Tiek ziņots, ka nošautā Rīva Stīnkempa apglabāta otrdien.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu