Slavenā sprintera ģimene uzgavilē par tiesneša paziņojumu (59)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Slavenais sprinteris Oskars Pistoriuss, kurš tiek turēts aizdomās par savas draudzenes noslepkavošanu, šodien tiks atbrīvots pret drošības naudu. Tiesnesis norādīja, ka nav iemesla uzskatīt, ka Pistoriuss varētu mēģināt bēgt vai ietekmēt lieciniekus.

Šo tiesneša paziņojumu šodien pavadīja sprintera ģimenes gaviles un prieka saucieni.

Drošības naudas piešķiršana tiek uzskatīta par ļoti neparastu gadījumu, jo sprinteris tiek turēts aizdomās par slepkavību ar iepriekšēju nodomu, kas nozīmē to, ka atbrīvošana pret drošības naudu var notikt tikai «ārkārtas gadījumā».

Kā drošības nauda sportistam piemērots viens miljons Dienvidāfrikas randu (59 600 latu).

Jau ziņots, ka DĀR sportists tiek apsūdzēts savas 29 gadus vecās draudzenes Stīnkempas slepkavībā, kura tika nošauta viņa mājā Pretorijā, Svētā Valentīna dienā. Pistoriuss tiesas priekšā izteicies, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis «šausmīgi nobijies», ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Kā zināms, Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, pagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Pistoriusa aizstāvībā strādā spēcīga advokātu komanda, medicīnas speciālisti, kā arī sabiedrisko attiecību speciālisti.

Par draudzenes nogalināšanu Pistoriusam draud pat 20 gadu cietumsods.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu