Slepkavībā apsūdzētais sprinteris brīvībā uz ilgu laiku (75)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Savas draudzenes slepkavībā apsūdzētais Dienvidāfrikas sportists Oskars Pistoriuss uz brīvām kājām būs visnotaļ ilgu laiku, nesagaidot tiesas lēmumu šajā lietā.

Britu mediji ziņo, ka, ņemot vērā to, cik ātri lietas tiek izskatītas Dienvidāfrikas tiesā, Pistoriusam pirmo tiesas sēdi var nākties gaidīt vairāk nekā gadu.

Pistoriusam, ja netiks mainīti drošības līdzekļa nosacījumi, līdz pat tiesas sēdei ir konfiscēti personu apliecinošie dokumenti, viņam ir liegts doties uz savu māju, kur tika nogalināta viņa draudzene. Tāpat viņam ir aizliegts lietot narkotiskas vielas, kā arī alkoholu.

Tikmēr sportista treneris paziņojis, ka Pistoriusam jau no pirmdienas jāturpina aktīvi treniņi.

Piektdien sportistu pie tiesas nama sagaidīja arī prāvs atbalstītāju pulciņš, kas neslēpa prieku par tiesas lēmumu Oskaru atbrīvot.

Pistoriuss piektdien tika atbrīvots pret drošības naudu. Tiesnesis norādīja, ka nav iemesla uzskatīt, ka Pistoriuss varētu mēģināt bēgt vai ietekmēt lieciniekus.

Tiesneša paziņojumu pavadīja sprintera ģimenes gaviles un prieka saucieni.

Drošības naudas piešķiršana tiek uzskatīta par ļoti neparastu gadījumu, jo sprinteris tiek turēts aizdomās par slepkavību ar iepriekšēju nodomu, kas nozīmē to, ka atbrīvošana pret drošības naudu var notikt tikai «ārkārtas gadījumā».

Kā drošības nauda sportistam piemērots viens miljons Dienvidāfrikas randu (59 600 latu).

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu