Autovadītājiem ieteicams iegādāties laika apstākļiem piemērotu dīzeļdegvielu (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vairākos degvielas uzpildes staciju tīklos jau sākusies pāreja uz siltākiem laika apstākļiem piemērotu degvielu, tādēļ, brīvdienās un nākamās nedēļas pirmajās dienās Latvijā pastiprinoties salam, ar dīzeļdegvielu darbināmu automašīnu vadītājiem jāpievērš uzmanība šim faktam un jāizmanto laika apstākļiem piemērota degviela, norāda nozares pārstāvji.

Lielākais degvielas tirgotājs «Statoil» skaidro, ka tieši nepiemērota degviela ir viens no biežāk sastopamajiem iemesliem, kāpēc aukstumā ir grūti iedarbināt dīzeļmotoru vai tas nav iedarbināms vispār. Siltam laikam atbilstoša dīzeļdegviela satur parafīnus, kas aukstā laikā sabiezē degvielas filtrā, tāpēc auto «nelec». Savukārt ziemas dīzeļdegviela no parafīniem ir attīrīta.

2.arktiskās klases dīzeļdegviela sāk sabiezēt pie mīnus 22 grādiem, 1.arktiskās klases dīzeļdegviela - pie mīnus 16 grādiem, bet «nulles» klases dīzeļdegviela sāk sabiezēt jau pie mīnus desmit grādiem, informē kompānija.

Lai izvairītos no problēmām, auto vadītājiem pašiem jābūt vērīgiem un jāpievērš uzmanība informācijai uzlīmēs pie dīzeļdegvielas sūkņiem, norāda «Statoil».

Likums paredz, ka degvielas tirgotājiem pie saviem dīzeļdegvielas sūkņiem obligāti jānodrošina informācija/uzlīme par to, kādas klases dīzeļdegviela tajā brīdī tiek tirgota. Ja šādas informācijas pie sūkņa nav, autobraucējiem ir tiesības stacijas darbiniekiem prasīt uzrādīt degvielas sertifikātu, kur šī informācija ir redzama.

Kā noskaidroja biznesa portāls «Nozare», «Statoil» degvielas uzpildes stacijās nopērkama 2.ziemas klases dīzeļdegviela, «Neste Latvija» saskaņā ar interneta mājaslapā pieejamo informāciju - 1.arktiskās klases dīzeļdegviela, bet ir arī tirgotāji, kas jau pārgājuši uz «nulles» klases dīzeļdegvielu, jo tā ir lētāka.

Sinoptiķi prognozē, ka brīvdienās un arī darba nedēļas pirmajās dienās Latvijā pastiprināsies sals, tādējādi gaisa temperatūra naktīs vietām var noslīdēt zem mīnus 20 grādiem, sasniedzot mīnus 23 grādus.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu