Jaunais «Toyota Auris» un «RAV4» drošības testos iegūst augstāko novērtējumu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes auto

Eiropas jauno automašīnu novērtēšanas programmas jeb «Euro NCAP» veiktajos kvalitātes un drošības testos jaunais «Auris» un «RAV4» ieguvuši augstāko novērtējumu - piecas zvaigznes.

Jaunais, Lielbritānijā ražotais, «Toyota Auris» pasaulei tika pieteikts šī gada sākumā, un šis auto turpina «Toyota» izvirzītos augstos standartus pasīvās un aktīvās drošības jomās.

Standarta aprīkojumā «Auris» iekļauts ABS ar EBD un bremžu asistents, automobiļa stabilitātes kontrole (VSC) un avārijas bremzēšanas signāls. Tāpat salons aprīkots ar priekšējiem un sānu gaisa drošības spilveniem, drošības aizkariem un vadītāja ceļgaliem paredzētu drošības spilvenu.

Sadursmes gadījumā «Auris» virsbūve ir veidota tā, lai tā amortizētu triecienu un spēka enerģiju novirzītu prom no salona. Automašīnas priekšējās daļas dizains izstrādāts, lai samazinātu iespējamo ievainojumu risku gājējiem, ja notiek negadījums. Savā ziņojumā par «Auris» veiktspēju triecienu testos, «Euro NCAP» atzīmēja, ka līdzīgs drošības līmenis tiek gaidīts arī nākamajam «Auris» modelim – «Touring Sports», kas pievienosies «Auris» saimei šī gada jūlijā.

«Euro NCAP testos «Auris» piecu zvaigžņu ieguvums tika sadalīt šādi: 92% par pieaugušo braucēju aizsardzību, 84% par bērnu aizsardzību, 68% par gājēju aizsardzību un 66% par iekļauto drošības aprīkojumu.

Ceturtās paaudzes «Toyota RAV4» ir pirmā SUV klases automašīna, kas ieguvusi piecu zvaigžņu novērtējumu Euro NCAP 2013. gada testu programmā. Jaunajam modelim ir triecienu absorbējoša virsbūves konstrukcija, kas sadursmes gadījumā aizsargā arī auto pasažierus. Tāpat jaunais «RAV4» var lepoties ar jaunu sēdekļu dizainu, kas samazina ievainojamības risku trieciena gadījumā. Kopumā salonā ir septiņi gaisa drošības spilveni un drošības spilvens vadītāja ceļgaliem, kā arī dubultie priekšējie gaisa spilveni.

Aktīvās drošības sistēmas ietver VSC+, automobiļa stabilitātes kontroles sistēmu, kas elektroniski darbojas kopā ar stūres pastiprinātāju un palīdz vadītājam labāk pārvaldīt automašīnu negaidītās situācijās.

Pieejama arī jaunā «aklā punkta» uzraudzības sistēma, kas brīdina par cita transportlīdzekļa atrašanos «aklajā punktā». «Euro NCAP» «RAV4» piecu zvaigžņu novērtējums sadalījās šādi: 89% pieaugušo pasažieru aizsardzībai, 82% bērnu aizsardzībai, 66% gājēju aizsardzībai un 66% saņēma auto drošības aprīkojums.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu