Sprūdžs aicinās valdību lemt par Loginova atbrīvošanu no amata (64)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) rosinās nākamās nedēļas koalīcijas sadarbības padomes sēdē lemt par Rīgas brīvostas (RBO) vadības maiņu saistībā ar Valsts kontroles (VK) revīzijas atzinumā atklātajiem pārkāpumiem ostas darbībā.

Ministra pārstāve Maija Pētermane portālam «Apollo» pavēstīja, ka Sprūdžs par šo jautājumu trešdien jau runājis ar satiksmes ministru Anriju Matīsu. Abi ministri ir vienojušies šonedēļ organizēt visu valsts pārstāvju RBO valdē tikšanos, lai vienotos par kopīgu nostāju par turpmāko rīcību saistībā ar VK atzinumu.

Sprūdžs uzsver, ka VK atzinumā norādītie ilgstošie un sistemātiskie pārkāpumi ir acīmredzami un viennozīmīgi, bet RBO vadības attieksme – absolūti nepieņemama.

«Rīgas brīvostas vadība jau gadiem strādājusi, klaji neievērojot labas pārvaldības principus, bet ostas vadībai ir trūcis izpratnes gan par interešu konflikta situācijām, gan darījumu caurspīdīgu kārtošanu. Tiesiskā nihilisma līmenis, kas ir kļuvis par normu brīvostas vadībā, ir sasniedzis klajas nekaunības pakāpi un tam beidzot ir jāpieliek punkts,» – tā Sprūdžs.

Ministrs pauž pārliecību, ka visa koalīcija būs gatava iestāties par tiesisku un caurspīdīgu ostas darbu un būs gatavi izvērtēt līdzšinējās ostas vadības atbildību.

Jau pērn, kad tika publiskota informācija par Spilves pļavu iznomāšanu ostas pārvaldniekam Leonīdam Loginovam, Sprūdžs rosināja lemt par RBO vadības nomaiņu, taču tad šim lēmumam trūka koalīcijas partneru atbalsta.

«Šī nevar būt, un es ticu, ka tā nebūs tikai Reformu partijas ministru cīņa ar brīvostas vējdzirnavām, tam ir jābūt visas valdības kopējam uzstādījumam un politiskās gribas apliecinājumam,» piebilst ministrs.

Sprūdžs arī aicina citus ministrus un Rīgas domi izvērtēt to savu pārstāvju paveikto un atbildību, kuri darbojušies brīvostas valdē revīzijas periodā.

Arī «Vienotības» pārstāvis, deputāts Aleksejs Loskutovs trešdien paudis pārliecību, ka VK konstatētie pārkāpumi RBO darbībā ir nopietni, un tas ir pamats ostas valdei vērtēt brīvostas pārvaldes vadītāja Leonīda Loginova atbilstību ieņemamajam amatam.

Tāpat atbildīgajām ministrijām jāvērtē brīvostas valdes atbildība un tās rīcības atbilstība normatīvo aktu prasībām, norāda Loskutovs.

Frakcijas deputātu nosodījumu raisījusi arī Loginova un brīvostas valdes priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) rīcība, neierodoties uz Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdi, kurā tika uzklausīts VK revīzijas ziņojums.

RBO nepieciešama būtiska pārvaldības uzlabošana, iepazīstoties ar VK ziņojumu, secina Loskutovs.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu