Kā našķi ietekmē tava vidukļa apkārtmēru (32)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:http://www.flickr.com/photos/globevisions/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

«Bez kviešu miltu un bez saldumu» diēta ir lielisks veids, kā pārtraukt nebeidzamo našķošanos un knakstīšanos dienas laikā.

Vispirms parunāsim par kārumiem «aiz neko darīt». Lieta tāda, ka nekad līdz šim nebiju iedomājies, ka visas tās uzkodas vai našķi uz kolēģu un sapulču galdiem ir veidoti tikai un vienīgi no kviešu miltiem un saldumiem.

Agrāk no tiem atteikties praktiski nebija iespējams, jo tie ir visur - kārdinoši, izaicinoši un, galvenais, pieejami. Bez tam, kas tur - viens, divi cepumiņi un pārītis končiņu - tas taču nekas, no tā jau resnāks nepaliksi.

Tagad, kopš esmu uzsācis «bez kviešu miltu un bez saldumu» diētu, ar našķiem «aiz neko darīt» dienas laikā esmu pilnībā ticis galā. Un ziniet, tam ir jūtamas pozitīvas sekas.

Taču ne jau visas uzkodas ir no sērijas «aiz neko darīt». Dažreiz mani steigā pārsteidz arī reāls izsalkums. Agrāk es iegāju tuvākajā konditorejā vai apstājos degvielas uzpildes stacijā, paķēru kādu kūciņu, bulciņu, uzdzēru koliņu vai kafiju un uz priekšu. Tagad nekā - kafetērijām un konditorejām vispār ar līkumu, atliek vēl benzīntanki un avīžu kioski. Taču tas ir atsevišķs stāsts.

Benzīntanki un avīžu kioski ir atsevišķs stāsts tā iemesla dēļ, ka, ja esat autovadītājs, benzīntankam ar līkumu nepaiesiet. Un tikko esat nonācis līdz degvielas apmaksai, tā saprotat, ka tūlīt būs jāpretojās kārtējam mēģinājumam padarīt jūs resnāku. Runa ir par piepārdošanu. Tas ir veids, kā tirgotāji vienlaicīgi palielina savu apgrozījumu un jūsu lieko svaru. Jābūt ļoti spēcīgam, lai, uzpildoties «Statoilā» vai pērkot avīzi «Narvessenā», atteiktos no smaidīgās meitenes piedāvājuma izmēģināt kaut ko garšīgu par kaut kādu īpašo cenu.

Ja esat cilvēks-parastais, tad šis piedāvājums var beigties visādi. Taču, ja ievērojat «bez miltu» diētu, tad pārdevējam nav nekādu izredžu.

Vispār jau «bez miltu» diēta nav pret uzkodām izsalkuma brīžos, tikai tagad tās ir pilnīgi savādākas, nekā bija līdz šim. Starp citu, arī tajos pašos «Statoilos» tievētājgribētājs var atrast pāris nekaitīgas uzkodas. Tikai atšķirībā no plašā bulciņu un «karsto suņu» piedāvājuma, veselīgo uzkodu izvēle sastāv vien no burkāniem vai žāvētu augļu maisījumiem. Taisnības labad gan jāsaka, ka pēdējie tiek piedāvāti jaukos 40 gramu iepakojumos, kas, manuprāt, ir lielisks apjoms nelielai uzkodai.

Nobeigumā neliels secinājums. Salīdzinot savus pirmsdiētas produktu uzskaites pierakstus ar tagadējiem izrādās, ka uz našķiem vien dienas laikā ieekonomētas vismaz kādas 500 kcal. Skaidrs, ka ne jau katram šis stāsts ir noderīgs, bet dažiem derētu padomāt, cik lieko kilogramu ir uzņemts «aiz neko darīt» vai «superpiedāvājuma» dēļ.

Par citiem «bez kviešu miltu un bez saldumu» diētas aspektiem lasiet nākošreiz.

http://www.world2sport.com

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu