Vīrs ar traģisku dzīvesstāstu kļūst par varoni: pašaizliedzīgi palīdzēja sprādzienā cietušajiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

52 gadus vecais kostarikānis Karloss Aredondo kļuvis par varoni pēc tam, kad vairākās fotogrāfijās, kas bija publiskotas internetā, varēja redzēt Aredondo, palīdzot ievainotajiem.

Tagad pašaizliedzīgais vīrietis nokļuvis pasaules mediju uzmanības lokā, turklāt izrādījās, ka viņa paša dzīvesstāsts ir visai skarbs - viens viņa dēls gāja bojā, karojot Irākā, savukārt otrs septiņus gadus vēlāk beidza dzīvi pašnāvībā, jo pēc brāļa nāves bija ieslīdzis depresijā.

Tiek vēstīts, ka bērnu nāve spēcīgi iedragāja vīrieša dzīvi un vienreiz viņš pat mēģināja aizdedzināties, taču tika izglābts.

Aredondo vairākās fotogrāfijās un video bija redzams ar asinīs izmirkušām rokām, palīdzot cilvēkiem, kas cieta sprādzienā. Tāpat viņš redzams kādā fotogrāfijā, palīdzot vīrietim, kurš sprādzienā zaudēja kāju.

Pēc sprādzieniem vīrietis atradies netālu no finiša līnijas. Viņš neesot apjucis un teju instinktīvi meties palīdzēt nelaimē nokļuvušajiem, izmantojot savas drēbes, lai apturētu asiņošanu.

«Es pārlēcu pāri nožogojumam pēc tam, kad atskanēja pirmais sprādziens, un redzēju asinis un cilvēkus ar norautiem locekļiem,» viņš stāstīja.

Aredondo ieradās maratonā kopā ar kara veterānu atbalsta grupu, pieminot savu bērnu bojāeju.

Pats savā rīcībā viņš nesaskata neko varonīgu. «Es kā neviens cits zinu, cik sāpīgi ir zaudēt bērnu un skatīties uz piederīgo ciešanām. Ne sekundi nešaubījos, tāpēc man nebija citas izvēles,» vēlāk medijiem klāstījis vīrietis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu