Ministrs: Situācija Daugavpilī ir ļoti nopietna; VUGD izglābis vienu sievieti (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis norādījis, ka šobrīd situācija Daugavpils novadā ir ļoti nopietna.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» Kozlovskis sacīja, ka nupat saņemta ziņa par pārrautu aizsargdambi vienā no kooperatīviem Daugavpils novadā.

Kā ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), Līksnas pagastā pēc aizsargdambja pārraušanas tiek veikti apziņošanas un glābšanas darbi.

VUGD arī ziņo, ka izglābta viena sieviete.

Kozlovskis sacīja, ka tiks veikta iedzīvotāju evakuācija.

Ministrs sacīja, ka ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils cēlies par četriem centimetriem. «Varbūt tas nav daudz, bet tajā pašā laikā ļoti tuvu kritiskajiem astoņiem metriem,» sacīja ministrs.

Viņš norādīja, ka kritiskas varētu būt tuvākās divas stundas. «Esam monitoringa režīmā, skatāmies, kāds būs ūdens līmeņa pieaugums Daugavā,» teica Kozlovskis.

Tāpat iekšlietu ministrs norādījis, ka glābēju darbu plūdu skartajos rajonos traucē kūlas dedzinātāji.

VUGD nedēļas nogalē saņēmis vairāk nekā 200 izsaukumus uz vietām, kur deg kūla. Tajā pat laikā lielākie ugunsdzēsēju resursi ir novirzīti, lai glābtu cilvēkus plūdu skartajos rajonos, norāda Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

«Valsts ugunsdzēsības dienests jau vairāk nekā nedēļu strādā pastiprinātā režīmā un ir koncentrējis papildu spēkus plūdu skartajos rajonos, lai nodrošinātu glābšanas darbus. Vienlaikus tiek saņemti izsaukumi uz vietām turpat netālu, kur tiek dedzināta kūla. Tāda iedzīvotāju rīcība ir neticama bezatbildība,» norāda Kozlovskis.

Ugunsdzēsēji ir strādājuši garas stundas, lai glābtu cilvēkus no plūdu skartajām vietām, daudzās vietās tie vēl nav beigušies un glābēju klātbūtne ir būtiska. Tāpēc kūlas dedzināšana īpaši šādos apstākļos ir vērtējama kā bezatbildīga rīcība pret līdzcilvēkiem, kas atrodas plūdu skartajos rajonos, atzīst ministrs.

«Aicinu Latvijas iedzīvotājus atbildīgi izturēties pret savu un kaimiņu drošību un dzīvībām, kā arī cienīt ugunsdzēsēju darbu, kas nedēļas garumā ir strādājuši, lai glābtu cilvēkus no dabas stihijas. Kūlas dedzināšana ir cilvēku tīšuprāt radīts posts un tās dedzināšana nav pieļaujama nekādos apstākļos. Taču, ja arī šis arguments nelīdz, tad aicinu padomāt par to, ka dzēšot tīšām izraisītu kūlas ugunsgrēku, glābēji var nepaspēt izglābt cilvēkus, kas cieš plūdos,» uzsver Kozlovskis.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu