Pašvaldību vēlēšanu rezultātu ietekme būs pakāpeniska (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Reformu partijas (RP) turpmākā darbība būs atkarīga arī no tā, cik ļoti pašvaldību vēlēšanu rezultāti psiholoģiski ietekmēs šī politiskā spēka pārstāvjus, aģentūrai LETA sacīja politologs Filips Rajevskis.

Politologs uzsvēra, ka nevajadzētu uzreiz gaidīt pārmaiņas valdībā, jo vēlēšanu rezultātu ietekme būs pakāpeniska, RP politiķi izvērtēs notikušo un tad sāks domāt par platformu nākamajām Saeimas vēlēšanām, kas neizslēdz viņu pievienošanas kādiem citiem politiskajiem spēkiem.

Vienlaikus Rajevskis atzina, ka situācijas attīstība atkarīga arī no tā, cik ļoti šī situācija psiholoģiski ietekmēs RP Saeimas frakcijas deputātus, piemēram, ja viņi «sāks skriet katrs uz savu pusi, tad ietekme būs graujoša».

Savukārt komentējot vēlēšanu rezultātus Rīgā, politologs pauda viedokli, ka iedzīvotājiem nebija aktuāli tas, ko piedāvāja «Vienotība». Būtiskākie izrādījās saimnieciskie jautājumi, par kuriem runāja «Saskaņas centrs»/«Gods kalpot Rīgai», nevis «Vienotības» piedāvātie nacionālie jautājumi, rezumēja Rajevskis.

Kā ziņots, arī valdošās koalīcijas politiķi pagaidām neredz pamatu izmaiņām valdībā pēc pašvaldību vēlēšanu rezultātiem.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi apvienība «Saskaņas centrs»/«Gods kalpot Rīgai» (SC/GKR), aģentūrai LETA apliecināja Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Vēlēšanās noteikto 5% barjeru pārvarējusi un domē iekļuvusi arī nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) un partija «Vienotība», kas ieguvušas attiecīgi 12 un deviņas vietas.

SC/GKR Rīgā ieguvusi 58,54% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK - 17,86% un «Vienotība» - 14,13%.

Citi politiskie spēki 5% barjeru nav pārvarējuši.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu