Saistībā ar ugunsnelaimi Rīgas pilī premjers izdod rezolūciju ministriem (148)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saistībā ar notikušo ugunsgrēku Rīgas pilī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šorīt izdevis rezolūciju atbildīgajiem ministriem, lai steidzami nodrošinātu Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma fonda aktīvu saglabāšanu un novērstu tālāku kaitējumu.

Rezolūcija adresēta kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (VL-TB/LNNK), iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (RP), finanšu ministram Andrim Vilkam (V), aģentūru LETA informēja valdības vadītāja preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Iekšlietu ministrijai uzdots nekavējoties nodrošināt apsardzi fonda aktīviem līdz brīdim, kad tie tiks pārvesti. Kultūras ministrijai uzdots organizēt fonda aktīvu pārvešanu uz piemērotām telpām. Finanšu ministrijai uzdots rast iespēju piešķirt valsts budžeta līdzekļus iepriekšminēto uzdevumu izpildei un sadarbībā ar Kultūras ministriju un Iekšlietu ministriju sagatavot izskatīšanai Ministru kabineta 25.jūnija sēdē attiecīgu tiesību akta projektu.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja Ministru kabinetā, saistībā ar Rīgas pilī notikušā ugunsgrēka sekām Dombrovskis šodien sasaucis atbildīgo dienestu sanāksmi. Sanāksme plkst.15.15 notiks Ministru kabineta Ministru prezidentu zālē.

LETA ziņo, ka premjers patlaban no Vīnes dodas uz Rīgu.

Kā ziņots, vakar vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks, ko pēc vairāk nekā piecu stundu aktīva darba izdevies lokalizēt ap plkst.4. Nopostīta ap 3200 kvadrātmetru liela platība.

Vislielāko postu liesmas nodarījušas pils jumtam, jumta konstrukcijām un bēniņiem - šīs ēkas daļas izdegušas 2400 kvadrātmetru platībā. Uguns postījusi arī ceturto jeb augšējo pils korpusa stāvu 600 kvadrātmetru platībā, bet trešajā stāvā izdeguši 200 kvadrātmetri. Ugunsgrēkā cietušas gandrīz visas lielākās Rīgas pils zāles.

Rīgas pils patlaban tiek remontēta, tikmēr Valsts prezidenta kanceleja ir pārcelta uz Melngalvju namu. Rekonstrukcijas un restaurācijas darbu pirmo kārtu veic pilnsabiedrība «SBRE», kas ir būvniecības kompāniju «Re&Re» un «Skonto būve» apvienība. Tehniskā projekta autors ir pilnsabiedrība «Pils Projekts», bet galvenais arhitekts - Artūrs Lapiņš. Būvuzraudzību veic SIA «Būvalts».

Komentāri (148)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu