Izlase sāk gatavošanos Eiropas čempionātam bez Biedriņa (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlases pirmajā treniņā, uzsākot gatavošanos rudenī gaidāmajam Eiropas čempionātam, nepiedalījās vienīgais Latvijas pārstāvis NBA Andris Biedriņš.

Jau iepriekš izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis bija neskaidri izteicies par Biedriņa iespējamo pievienošanos izlasei. Pirmajā valstsvienības treniņā viņš nepiedalījās, taču treneris preses konferencē izteicās, ka basketbolistu gaidīs vēl nedēļu, jo šonedēļ Biedriņš pēc NBA noteikumiem vēl nemaz nevarot trenēties.

Bagatskis pagājušajā nedēļā viesojās Lasvegasā, kur tikās ar Biedriņa aģentu, un kā sapratis pats treneris, basketbolista iesaistīšanos valstsvienībā vēlas ne tikai viņa pārstāvētā aģentūra, bet arī pats Biedriņš izlasē grib spēlēt.

«Viņš mums ir tikpat ļoti vajadzīgs, kā mēs viņam,» teica Bagatskis. «Pagaidām viņš trenēties nedrīkst, bet pēc tam respektēsim jebkuru viņa lēmumu.»

Sagatavošanās posmā Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Slovēnijā, kā arī aizvadīs pārbaudes spēles ar Krievijas, Horvātijas un Somijas izlasēm.

Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22. septembrim norisināsies Slovēnijā.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti, bet nākamajam posmam kvalificēsies trīs labākās komandas.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas «Spartak», Krievija), Armands Šķēle (Tallinas «Kalev»/«Cramo»), Jānis Blūms (Viļņas «Lietuvos Rytas», Lietuva), Žanis Peiners («Latvijas Universitāte»), Dairis Bertāns, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš (visi - «VEF Rīga»), Rihards Kuksiks (Kijevas «Budiveļņik», Ukraina), Mārtiņš Laksa, Jānis Timma, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - «Ventspils»), Mareks Mejeris («Knet», Spānija), Rolands Freimanis (Montegranaro «Sutor», Itālija), Andrejs Šeļakovs («Melilla», Spānija), Ronalds Zaķis («Ventspils»), Andris Biedriņš (Goldensteitas «Warriors», NBA).

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu