Gorkšs tomēr pievienosies izlasei uz pārbaudes spēli pret Igauniju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Neskatoties uz Latvijas izlases aizsarga un kapteiņa Kaspara Gorkša pārstāvētās Anglijas otrās spēcīgākās līgas - «Championship» - komandas «Reading» ziņojumu, latvietis grasās piedalīties nākamnedēļ gaidāmajā valstsvienības pārbaudes spēlē pret Igauniju, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses sekretārs Viktors Sopirins.

«Reading» savā mājaslapā trešdien publicēja šīs komandas futbolistu vārdus, kuri jaunnedēļ pievienosies savām pašu pārstāvētajām izlasēm, lai aizvadītu starptautiskas valstsvienību spēles. Šajā sarakstā nav Gorkša, kuru aizvadītajā nedēļā Latvijas izlases jaunais galvenais treneris Marians Pahars iekļāva kandidātu lokā 14. augustā Tallinā paredzētajai pārbaudes spēlei pret Igauniju.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Sopirins, tad LFF savlaicīgi izsūtīja oficiālu izsaukumu «Reading» komandai, lai Gorkšs izlasei varētu pievienoties. Tāpat no futbolista pārstāvētās komandas nav saņemts paziņojums, ka tā latvieti uz valstsvienību nesūtīs. LFF preses sekretārs atklāja, ka tuvākajā laikā plānots sazināties ar «Reading», un, visticamāk, informācija kluba mājaslapā tiks papildināta.

Spēlē pret Igauniju Pahars piedzīvos debiju izlases galvenā trenera postenī.

Jau vēstīts, ka jūlija vidū 36 gadus vecais Pahars noslēdza līgumu ar LFF par izlases vadīšanu, to pārņemot no atlūgumu iesniegušā Aleksandra Starkova. Viņš valstsvienību vadīs atlikušajās 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs, kā arī 2016. gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā. Pēc šīm sacensībām abas puses var izvēlēties līgumu pagarināt arī uz 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru.

Latvijas izlase vienkopus sapulcēsies 11. augustā viesnīcā «Lielupe», kur dzīvos līdz izbraukšanai uz Tallinu. Valstsvienība aizvadīs divus treniņus «Arkādijas» stadionā Rīgā, kā arī vienu treniņu Slokas stadionā Jūrmalā. Uz Tallinu komanda dosies 13. augustā no rīta un tās pašas dienas vakarā spēles mājvietā aizvadīs pirmsspēles treniņu.

Pēc mača ar Igauniju Latvijas izlase septembra sākumā aizvadīs divas 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles, savā laukumā uzņemot Lietuvu un izbraukumā spēkojoties ar Grieķiju.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlei pret Igauniju:

vārtsargi - Andris Vaņins («Sion», Šveice), Germans Māliņš (Borisovas BATE, Baltkrievija), Aleksandrs Koļinko (Kaļiņingradas «Baltika», Krievija);

aizsargi - Kaspars Gorkšs («Reading», Anglija), Vitālijs Jagodinskis (Kijevas «Dinamo», Ukraina), Vitālijs Maksimenko (Braitonas «Albion», Anglija), Nauris Bulvītis, Renārs Rode, Vladislavs Gabovs, Alans Sineļņikovs (visi - «Skonto»);

pussargi - Artis Lazdiņš (Glivices «Piast», Polija), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas «Baltika»), Vladimirs Kamešs (Permas «Amkar», Krievija), Juris Laizāns, Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins (visi - «Skonto»), Jurijs Žigajevs («Ventspils»), Andrejs Kovaļovs (Daugavpils «Daugava»);

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis («Ergotelis», Grieķija), Deniss Rakels (Ļubinas «Zaglebie», Polija), Valērijs Šabala («Skonto»).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu