«Talantu Fabrikas» koncertā atkal triumfē Pāvels (55)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunās Talantu Fabrikas astotajā koncertā dalībnieki izdziedāja dziesmas, sākot no rokoperas «Lāčplēsis» līdz pat leģendārajam stāstam «Karalis Lauva».

Pirmā uzstājās Aminata ar dziesmu «Can you feel the love tonight» no mūzikla «Karalis Lauva». Pirms došanās uz skatuves fabrikante atklāja, lai sagatavotos priekšnesumiem, dienā viņa dzied vismaz divas stundas un cer, ka arī pēc pieciem gadiem mūzika būs viņas dzīve. Žūrija viņas emocionālo dziedājumu novērtēja ar 34 punktiem.

Kā otrais uz skatuves kāpa Edgars ar E.Idle dziesmu «Always look on the bright side of life» no mūzikla «Monty python’s spamalot». Edgars Kramiņš izteicās skeptiski: «Tavs priekšnesums bija kā rajona partorgs ar diviem večiem somu pirtī un tādas mauķeles pa galdu vazājās. Un nebrauc kā ar asfalta rulli te pa skatuvi, nestiep tās mēbeles, tas man atgādina Pampāļu kultūras namu.»

Trešā uzstājās Ilze. Koncertā Ilze izpildīja E.Schwartz «Hit me with your best shot» no mūzikla «Rock of ages» un no žūrijas saņēma 33 punktus. Donam šķita, ka iepriekšējās nedēļas numurs Ilzei bija izdevies labāks, Kramiņam nepatika ģitāras spēles imitācija.

Elizabete sagatavoja Z.Liepiņa un A.Manfelda sarežģīto kopdarbu «Kur maldījos es?» no muzikālās drāmas «Adata». Edgaram Kramiņam Elizabetes uzstāšanās likās kārtējā katastrofa, bet Dons, klausoties savas aizbilstamās dziedājumā, aizmirsās. Viņam patika: «Es nospēlēju šo izrādi, ja nemaldos 30 reizes un katru reizi, kad skanēja šī dziesma - es raudāju. Tās vokālās nepilnības arī šodien man gāja secen. Tev ir tikai 16 gadi un tad, kad tev būs 26, es domāju, ka tu būsi galvas tiesu pārāka par daudzām dziedātājām.» Žūrija Elizabetes sniegumu novērtēja ar 34 punktiem.

Dāvis astotajā koncertā uzstājās ar D.Sinder dziesmu «I wanna rock» no mūzikla «Rock of ages». Uz skatuves valdīja īsts roks un žūrija, tā teikt, pavilkās. Dāvis saņēma gandrīz augstāko novērtējumu 39 punktus. Mentore Jolanta Gulbe Paškeviča izteica Dāvim vislielāko komplimentu: «Tu esi viens no maniem skolniekiem, kurš ir visstraujāk un neticamāk progresējis. Un tas ir ģeniāli.»

Kristīne bija sagatavojusi Z.Liepiņa dziesmu ar M.Zālītes vārdiem «Teci, saulīt» no rokoperas «Lāčplēsis» un izpildīja to pāris metrus virs zemes – burtiskā nozīmē. Kristīne saņēma 39 balles no žūrijas un daudz uzslavu. E. Kramiņš bija lepns: «Mani priecē, ka tava Laimdota ir latviska, vitāla, radoša un rokoperā Laimdota ir tā latviešu spēcīgā sieviete, kas vada Lāčplēsi. Man prieks, ka tu audz.»

Pagājušās nedēļas uzvarētājs Pāvels izpildīja Alekseja Ribnikova dziesmu «Ja tebja nikogda ne zabudu» no rokoperas «Junona un Avos». Žūrija bija sajūsmā. Pāvels saņēma 39 balles. Jolanta Gulbe Paškeviča teica: «Tā ir viena no manas bērnības mīļākajām dziesmām. Man viss ļoti patika, un tu mani aizgrābi.», Dons bija lakonisks: «Tas bija absolūti lieliski. Un šķībās notis var iet mājās.»

Mārtiņu jau četras reizes skatītāji paglābuši no izbalsošanas. Mārtiņš uzstājās ar dziesmu «Ardievu meitenes» no muzikālās izrādes «Šveiks». Mārtiņš saņēma viszemāko žūrijas novērtējumu – 29 punktus. Kramiņš viņam pārmeta iešanu pa vieglāko ceļu un ieteica beigt sūkstīties: «Tu atkal gāji vieglāko ceļu, bet iekriti, jo redzi, teātra dziesmas dzied aktieri ar ārkārtīgi labu dikciju. Tu noslāpēji skaņu un tekstu. Ja tu paliec un tevi neizbalso, ir vairāk jāstrādā pašam. Tu nemitīgi sūksties. Pats esi vīrs, izturi, domā un aicini. Kaut ko sāc darīt.»

Koncerta noslēgumā prieka gaviles no skatītāju un fabrikantu puses skanēja par godu Pāvelam, kurš jau otro nedēļu pēc kārtas izcīnīja pirmo vietu. Šajā koncertā pēdējie palika Mārtiņš un Edgars.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu