Fabrikas koncertā Pāvela sacerētā dziesma iegūst visaugstāko vērtējumu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar «Jaunās Talantu Fabrikas» dalībnieki koncertā sevi pieteica ne tikai kā dziedātāji un mūzikas izpildītāji, bet arī kā dziesmu autori.

Un pirmā orģināldziesmu vakarā uz skatuves kāpa Ilze, ar Edgara Gusta komponēto dziesmu «Starp diviem krastiem». Dons Ilzei aizrādīja vokālās nepilnības. Arī mentore Jolanta Gulbe-Paškeviča teica, ka šoreiz dziesma Ilzi ir paglābusi un notušējusi vairākas izpildījuma kļūdas, bet Edgars Kramiņš savā vērtējumā zīlēja – kas būs Skarbule nākotnē? Kramiņš ieteica nopietni domāt un strādāt pie sava stila mūzikā.

Aminata izpildīja dziesmu «I can breathe», kuru arī reiz sapņo ieskaņot studijā. Žūrija dziesmu novērtēja ar 37 punktiem. «Musiqq» solists Marats atzina, ka Aminatu jau redz kā pilnvērtīgu skatuves mākslinieci, taču vispirms ieteica iemantot Latvijas klausītāju mīlestību, izpildot dziesmas dzimtajā valodā. Jolanta ieteica, kā pareizi nodziedāt augstās notis. Bet Dons ir pārliecināts, ka dziesma būs Amianatas pirmais radio singls.

Dāvis atklāja, ka, šovam noslēdzoties, ir apņēmies ierakties līdz pat pleciem mācībās un pabeigt skolu. Dāvis uzstājās ar savu kompozīciju «Rise with the sun» un saņēma 26 punktus. Marats ieteica Dāvim meklēt «odziņu» ar ko izcelties Latvijas ģitāristu vidū, Dons šo novērtēja kā Dāvja vājāko priekšnesumu, Jolanta teica, ka priecājas par katru izdevušos noti, kas nāk pār Dāvja lūpām, bet Kramiņš atzina, ka šis bija krimināls numurs.

Edgars pārsteidza ar dziesmu «Nāc man līdz». Fabrikants atklāja, ka ar interesi savas dziesmas nodod publikas vērtējumam. Jolanta un Dons pamanīja Edgara pozitīvo enerģiju izpildījumā un paša radītajā mūzikā, Marats ieteica turpināt komponēt, sakot: «Ja no 50 dziesmām viena būs hits, tas jau būs labi.» Bet Kramiņš: «Man ir sajūta, ka ar to asfalta rulli esi pārbraucis gan sev, gan Ilzītei pāri plaušām. Un mums ir vēl viens multiplikāciju varonis.» Edgars saņēma 32 balles.

Ravita izpildīja sava mentora kompozīciju, Edgara Kramiņa rotaļīgo dziesmu «Liepu laipa». Jolanta pamanīja vairākas kļūdas, kuras Ravitai līdz šim bija izdevies nomaskēt, izpildot lēnas dziesmas. Dons dziesmu ieteica pieteikt «Latvijas Šlāgeraptaujai». Žūrija sniegumu novērtēja ar 30 ballēm.

Elizabete, šovam noslēdzoties, gatavojas atgriezties skolas solā, lai turpinātu mācīties, taču paralēli mācībām jaunā zvaigzne plāno pat koncerttūri kopā ar savu grupu. Elizabete šim vakaram bija sagatavojusi savu un mīļotā puiša kopdarbu, par kuru saņēma 34 punktus. Jolanta pamanīja dziedātājas Bjorkas stilu, Kramiņš uzslavēja šova elementus – lāzergaismas, bet Maratam likās, ka dziesma nebija īsti piemērota Elizabetes balsij.

Kristīne izpildīja dziesmu, kurai liriku sarakstījis Edgars Gusts «Cel mani tā». Īsi pirms došanās uz skatuves, viņa atklāja, ka noslēdzoties šovam, beidzot sevi redz Latvijas šovbiznesā. Kristīne par savu dziesmu un tās izpildījumu saņēma 37 punktus. Mentors Edgars Kramiņš ieteica nopietni domāt par stilu un gaumi, veidojot priekšnesumu.

Ieva uzstājās ar savu dziesmu «Ir pagājusi nakts», kuru novērtēja kā vāju. Un kā saka tautā – viņiem vairāk patika kleita, nekā meita. Pat Kramiņš atzinās, ka šoreiz bija sajūta, ka viņam jāpalien zem galda. Ieva saņēma 30 punktus.

Pirmatskaņojumu koncertam treknu punktu pielika Pāvels. Viņš izpildīja vienu no divām šova laikā tapušajām dziesmām, saņēma visaugstāko žūrijas novērtējumu 40 punktus un, pateicoties skatītāju atbalstam, izcīnīja arī oriģināldziesmu koncerta pirmo vietu.

Ne tik veiksmīgs šis koncerts izvērtās Ievai un Ravitai. Abas mentora Edgara Kramiņa audzēknes koncerta kopvērtējumā ierindojās beigu galā, tāpēc ar viņām tiksimies jau rīt uz izbalsošanas strīpas.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu